01:37:07 22.05.2018
 
Stiri

Ce au în comun Dodon cu Șor, iar Maia Sandu cu Plahotniuc

Politică 14.01.2018 13:30 Vizualizări1678 Autor: Ziarul National
Ce au în comun Dodon cu Șor, iar Maia Sandu cu Plahotniuc

Trustia, elegii politikoase

După furtul miliardului, pe molotoveni nu-i mai surprinzi ușor, cu una, cu două, dar știrea că Dodon și Șor au mii de fani indieni pe Feisbuc a bulversat Internetul ca Rogozin trecând pe lângă un coteț avicol autohton. Da, da, e vorba de indienii din India lui Raj Capur, Taj Mahal, a vacilor sfinte și a ceaiului tonifiant.

Din păcate, însă, nu toți politicienii noștri de vârf se bucură de simpatia indienilor, - nici un rajcapur contemporan nu a dat „like” pe paginile Maiei Sandu și Vlad Plahotniuc. De ce indienilor nu le plac liderii PAS și PD, dar îi adoră pe Dodon și Șor? – aceasta-i întrebarea. Unii invidioși insinuează că ultimii au umblat la cifre, că au manipulat și fraudat Feisbucul, ca lumea să-i creadă campioni ai admirației populare pe plan internațional! Dodon să manipuleze și să falsifice? Șor să falsifice și să fraudeze? E greu de crezut! Nu credeți că cel mai prost președinte de pe arena internațională merită interesul indienilor? Credeți că pe drumurile Indiei întâlnești zilnic bancheri și primari care ciordesc miliarde din poșeta statului și scapă cu averea nesechestrată, fiindcă reușesc să-i convingă pe judecători că au furat în beneficiul altora? Posibil, unii indieni speră, ca și orheienii care l-au votat pe Șor primar, să le pice și lor câte ceva din miliardul dispărut.

Ar mai putea exista o explicație a curioziății indienilor față de Dodon și Șor: în Sadova și în Orhei, locuiesc meșteșugari indieni emigrați din patria lor istorică cu multe secole în urmă în căutare de locuri de muncă, India aflându-se atunci în perioada de tranziție. De alfel, legenda spune că Dodon este descendentul unui lingurar sau căldărar indian care și-a găsit loc de muncă în Sadova.

Acum stau și mă gândesc că știu de ce Maia Sandu este ignorată de „indieni”, dar de ce este ignorat Plahotniuc nu mă taie capul.

Al vostru mahabharat, bhagavadghit, Ion Buraga.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.05.2018 09:19 Nicolae Negru Iluzii și deziluzii electorale

18.05.2018 09:19 Nicolae Negru Paradoxuri electorale sau cu cine votăm

16.05.2018 10:40 Vasile Gârneț Fragmente de jurnal – „Moartea lui St...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că va câștiga turul doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md