05:49:12 24.09.2023
Stiri

Biroul Politici de Reintegrare confirmă faptul că Tiraspolul amendează ilegal șoferii care nu au asigurare auto eliberată în Transnistria: „Orice înscris emis este ilegal și pasibil de răspundere juridică”

Actualitate 18.09.2023 17:41 Vizualizări3364 Autor: Ziarul National
Biroul Politici de Reintegrare confirmă faptul că Tiraspolul amendează ilegal șoferii care nu au asigurare auto eliberată în Transnistria: „Orice înscris emis este ilegal și pasibil de răspundere juridică” RISE Moldova


Tot mai mulți șoferi care conduc mijloace de transport cu plăcuțe de înmatriculare eliberate de autoritățile constituționale ale R. Moldova sunt amendați de forțele separatiste de la Tiraspol atunci când merg peste Nistru, pentru că nu au asigurare obligatorie de răspundere civilă auto transnistreană.

Tiraspolul răspunde în acest mod la obligarea șoferilor din regiunea transnistreană de a avea asigurări RCA emise de companii licențiate conform legislației R. Moldova, arată Biroul Politici de Reintegrare.

Instituția susține că înscrisurile emise de către așa-zisele autorități transnistrene „sunt ilegale” și „pasibile de răspundere juridică”.

„În ultima perioadă de timp, se înregistrează mai multe cazuri de acest gen, Tiraspolul astfel reacționează la obligarea de către autoritățile naționale competente a șoferilor din regiunea transnistreană de a poseda asigurări RCA emise de companii licențiate în modul stabilit de legislația națională în vigoare. Orice înscris emis de către reprezentanți neîmputerniciți prin lege și de pe blanchete neaprobate prin cadrul normativ în vigoare este ilegal și pasibil de forma de răspundere juridică corespunzătoare, urmare a sesizării organelor de drept abilitate”, se arată într-un răspuns oferit Ziarului NAȚIONAL de către Biroul Politici de Reintegrare.

Menționăm că, de la sfârșitul lunii iunie curent, toate categoriile de autovehicule înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de înregistrarea acestora pe malul drept sau pe cel stâng al râului Nistru, trebuie să dețină polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, eliberată de companii licențiate. În caz contrar, proprietarii mașinilor sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 1 500 și 3 000 de mii de lei și cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md