08:20:42 01.06.2020
 
Stiri

Banca Mondială organizează o conferință la Chișinău privind piața LOCURILOR de MUNCĂ din R. Moldova

Economie 23.04.2019 16:01 Vizualizări776 Autor: Ziarul National
Banca Mondială organizează o conferință la Chișinău privind piața LOCURILOR de MUNCĂ din R. Moldova


Oficiul Băncii Mondiale în R. Moldova organizează la Chișinău, în perioada 14-15 mai 2019, Conferinţa „Competențe pentru locuri de muncă”.

În cadrul evenimentului urmează a fi discutate tendințele de dezvoltare a pieții muncii, constrângerile legate de aptitudini în raport cu productivitatea muncii și modul în care acestea pot fi abordate pentru a extinde oportunitățile de angajare în R. Moldova.

Conferința va întruni reprezentanți ai autorităţilor publice centrale, sectorului public, întreprinderilor, mediului academic, partenerilor de dezvoltare și ai societății civile.

Directorul oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi, a invitat conducerea Guvernului să participe la această conferință, în cadrul unei întrevederi avute ieri cu secretarul general al Guvernului, Lilia Palii.

Lilia Palii a reiterat angajamentul pentru consolidarea cadrului de cooperare, cu aprecierea inițiativei de organizare a Conferinței care va permite dezbaterea cu participarea mai multor experți internaționali a unui subiect de importanță strategică – rolul capitalului uman, în special, a competențelor acestuia pentru dezvoltarea unei economii viabile.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre implementarea proiectelor Băncii Mondiale în R. Moldova, în conformitate cu priorităţile Strategiei de Parteneriat de Țară cu Banca Mondială 2018-2021, precum și unele aspecte în raport cu proiectele în derulare, cum ar fi cele privind modernizarea serviciilor guvernamentale, ameliorarea competitivităţii, agricultură competitivă, reforma în educaţie, transformare a sănătății, energetică, administrare fiscală, drumuri locale.

Menționăm că, din momentul aderării Republicii Moldova la Grupul Băncii Mondiale în 1992, a fost alocat peste un miliard de dolari SUA pentru aproximativ 64 de proiecte din ţară.

Pe moment, în R. Moldova sunt implementate 10 proiecte cu sprijinul Băncii Mondiale, care vizează dezvoltarea abilităţilor, guvernanţa economică și guvernanţa serviciilor publice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md