20:38:29 04.07.2020
 
Stiri

AVERTISMENT // Zborul DRONELOR pe teritoriul R. Moldova poate fi efectuat doar cu permisiunea AAC: „Pun în pericol zborurile și securitatea aeronautică, securitatea națională și dreptul la protecția vieții cetățenilor”

Social 23.04.2019 12:19 Vizualizări830 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT // Zborul DRONELOR pe teritoriul R. Moldova poate fi efectuat doar cu permisiunea AAC: „Pun în pericol zborurile și securitatea aeronautică, securitatea națională și dreptul la protecția vieții cetățenilor”


Zborul dronelor pe teritoriul R. Moldova poate avea loc doar cu permisiunea în scris a Autorității Aeronautice Civile (AAC).

Excepție se face în cazul zborurilor care au loc în spațiu special rezervat, dar și în scop de aerofotografiere și filmare, cu permisiunea scrisă a AAC și avizele obligatorii de la Ministerul Apărării și Serviciul de Informații și Securitate.

Autoritatea Aeronautică Civilă arată într-un comunicat de presă că urmările utilizării necorespunzătoare a aparatelor de zbor fără pilot, nerespectarea legislației aeriene și a regulilor de exploatare a dronelor pot avea urmări grave, inclusiv letale.

„În ultimii ani, AAC a sesizat mai multe încălcări, fiind documentate zboruri efectuate în zona desfășurării zborurilor curselor aeriene comerciale, deasupra mulțimilor de oameni, obiectelor de infrastructură, bunurilor materiale etc., fiind puse în pericol siguranța zborurilor și securitatea aeronautică, securitatea națională, dreptul la protecția vieții și a sănătății cetățenilor. Principiul de utilizare a aparatelor de zbor pilotate de la distanță (dronelor) trebuie să asigure un nivel de siguranță echivalent cu cel al operațiunilor aeriene cu echipaj uman și un control strict în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal și a vieții private”, cităm din comunicat.

Aceeași sursă preciează că, prin semnarea Acordului privind spațiul aerian comun, Republica Moldova și-a asumat angajamentele de a transpune în legislația națională standardele europene pe domeniul aviației civile, iar Autoritatea Aeronautică Civilă va prelua normele europene în vederea stabilirii reglementărilor la nivel național, inclusiv privind utilizarea în siguranță a dronelor civile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md