23:54:49 24.10.2021
Stiri

Autoritățile de la Chișinău ar putea procura un nou POD plutitor, pentru a asigura legătura între satul Molovata din dreapta Nistrului și cele șase localități de pe malul stâng aflate sub control constituțional

Actualitate 24.09.2021 09:40 Vizualizări2129 Autor: Ziarul National
Autoritățile de la Chișinău ar putea procura un nou POD plutitor, pentru a asigura legătura între satul Molovata din dreapta Nistrului și cele șase localități de pe malul stâng aflate sub control constituțional Facebook // Natalia Gavrilița


R. Moldova ar putea procura un nou pod plutitor care să transporte locuitorii și mărfurile de pe un mal al Nistrului pe celălalt, unde sunt șase sate sub controlul autorităților constituționale.

Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița, care a traversat joi Nistrul între satele Molovata din dreapta râului Nistru și Molovata Nouă din stânga Nistrului.

Actualul pod plutitor este într-o stare jalnică, dar este vital pentru locuitorii din șase localități aflate sub controlul autorităților constituționale din platoul Cocieri al raionului Dubăsari.„De activitatea feribotului este direct legat și accesul oamenilor din raionul Dubăsari la serviciile publice, inclusiv Secţia situaţii excepţionale, Casa teritorială de asigurări sociale, Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă – toate aceste instituții avându-și sediul în satul Cocieri. Am solicitat Biroului de Reintegrare să identifice soluții pentru achiziționarea unui pod plutitor nou care ar face legătura între satele Molovata din dreapta râului Nistru și Molovata Nouă din stânga Nistrului. Actualul pod plutitor, care asigură transportarea pe râul Nistru a locuitorilor și mărfurilor de primă necesitate are un grad înalt de uzură”, a declarat prim-ministrul.Menționăm că bacul de la Molovata transportă anual 110 - 120 de mii de tone de mărfuri și asigură peste 100 000 de călătorii pentru pasageri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md