08:02:19 16.07.2019
 
Stiri

Autoritățile au dat start lucrărilor de reabilitare a drumului, care asigură CONEXIUNEA Chișinăului cu toate statele din bazinului Mării Negre. Când vor fi FINALIZATE lucrările

Economie 09.08.2018 15:00 Vizualizări1443 Autor: Ziarul National
Autoritățile au dat start lucrărilor de reabilitare a drumului, care asigură CONEXIUNEA Chișinăului cu toate statele din bazinului Mării Negre. Când vor fi FINALIZATE lucrările
Poză simbol

Administrația de Stat a Drumurilor și compania LLC Automagistral - Pivden din Ucraina au semnat contractul pentru reabilitarea a 85 de km din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești, care va asigura conexiunea cu toate statele din bazinul Mării Negre. Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 29,3 milioane de euro.

Contractul prevede reabilitarea a două tronsoane din drumul național M3, de la municipiul Comrat, satele Svetlîi și Ciumai, până la secțiunea de ocolire a satului Slobozia Mare. Printre lucrările ce urmează a fi executate sunt: reabilitarea și asfaltarea drumului, amenajarea trotuarelor, construirea stațiilor de autobuz, amenajarea și construirea unei zone de parcare și a trei sensuri giratorii, construirea unui pod, aplicarea marcajului rutier, instalarea indicatoarelor de circulație etc.

„Este un contract foarte important pentru noi. Am avut mai multe vizite spre portul Giurgiulești și cunosc cât de așteptat este acest proiect atât de investitori, cât și de locuitorii din regiune. Odată cu finalizarea reabilitării acestui drum, antreprenorii vor avea costuri mai mici pentru transport și termeni mai mici de realizare a comenzilor. De asemenea, oamenii vor putea ajunge mai rapid la destinație, iar salvarea și serviciile speciale vor avea acces liber”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, după semnarea contractului.

De asemenea, Gaburici a cerut ca lucrările de reabilitare să fie efectuate în termenii stabiliți și să fie calitative. „Acest drum asigură conexiunea dintre Chișinău și Giurgiulești. De fapt, acum începem reabilitarea drumului care asigură conexiunea Chișinăului cu toate țările bazinului Mării Negre”.

Directorul companiei ucrainene a dat asigurări că lucrările vor fi efectuate într-un termen mai mic decât este prevăzut în contract. „Suntem prima companie din Ucraina, implicată în reparația drumurilor din R. Moldova. Odată cu semnarea contractului, ne asumăm toate angajamente, pentru a executa lucrările calitativ. Rezultatele se vor vedea în cel mai scurt timp”, a spus Mykola Tymofeiev.

Șeful Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, susține că în contract sunt prevăzute condiții stricte, astfel încât lucrările de reparație să fie efectuate în termenii stabiliți. Totodată, au fost stabilite penalități de întârziere, iar în cazul în care lucrările vor fi necalitative, antreprenorul va fi obligat să le remedieze din cont propriu.

De menționat că acest contract este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al BERD. Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 36 luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor (perioada de garanție). Contractul este constituit din lucrările nefinalizate din cadrul altor trei contracte semnate în anii 2012 și 2014 cu compania SC Pa&Co International SRL (România), care au fost reziliate în perioada august-septembrie 2017 din cauza organizării neadecvate și a progresului lent. Antreprenorul nu a menținut un flux stabil de numerar, nu a mobilizat echipamentele, personalul și nu a format stocurile de materiale pentru construcție. Ulterior, toate trei sectoare au fost incluse într-un singur proiect.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

10.07.2019 10:19 Ziarul National Diferențe între LIDERI și șefi. A avu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md