18:49:18 21.07.2024
Stiri

AUDIO // Interceptări: Câte 400 de lei pentru participarea la proteste, 1 000 de lei autobuzul care îi aduce la Chișinău și „salarii” de 3 000 - 5 000 de lei pentru activiștii condamnatului Șor plătiți pentru destabilizări: „Moscova va trimite”

Actualitate 09.07.2024 15:35 Vizualizări2086 Autor: Ziarul National
AUDIO // Interceptări: Câte 400 de lei pentru participarea la proteste, 1 000 de lei autobuzul care îi aduce la Chișinău și „salarii” de 3 000 - 5 000 de lei pentru activiștii condamnatului Șor plătiți pentru destabilizări: „Moscova va trimite”


O persoană care participă la protestele inițiate de gruparea condamnatului Ilan Șor, care se ascunde la Moscova de justiția din R. Moldova, este plătită cu 400 de lei pe zi, iar autobuzul care îi aduce pe protestatari fie la aeroport, fie la judecătorii sau în alte locuri publice costă peste 1 000 de lei.

Totodată, activiștii lui Șor, responsabili de acțiuni de destabilizare în R. Moldova, sunt remunerați cu câte 3 000 de lei pe lună, suma urmând că crească până la 5 000 de lei lunar în perioada preelectorală.

Cifrele reies din interceptările audio ale activiștilor fugarului Șor, făcute publice astăzi de către Centrul Național Anticorupție, la scurt timp după reținerea a șase persoane de la Comrat, UTA Găgăuzia, în cadrul unei cauze penale pornite pe fapte de spălare de bani, finanțare ilegală a unui partid politic și falsificarea rapoartelor financiare.„Moscova va trimite (banii - n.r.)”, îi explică o femeie alteia, făcând referire la salariile activiștilor lui Șor, după modelul „pensiilor” plătite bătrânilor din Găgăuzia prin intermediul cardurilor „MIR”.

CITIȚI și SURSE // Sute de moldoveni, convocați de condamnatul Ilan Șor la Moscova: Ținuți până la două săptămâni în Federația Rusă pentru a-i instrui cum să ațâțe cetățenii R. Moldova împotriva referendumului de aderare la UE

Din discuțiile făcute publice, toate purtate în limba rusă, mai reiese faptul că listele cu persoanele ce urmează a fi plătite sunt întocmite la Moscova, dar și că există restanțe mari la onorarea acestor angajamente financiare.

Totodată, de multe ori „protestatarii” nici nu știu unde vin „la muncă”, întrebând dacă de această dată vor protesta „la aeroport sau la judecătorie”.

Interceptările mai confirmă, de asemenea, că protestul câtorva persoane în timpul vizitei recente a secretarului de stat american la Chișinău, Antony Blinken, a fost organizat de aceeași grupare a lui Șor, „protestatarii” fiind plătiți cu câte 400 de lei.

Vedeți mai jos discuții înregistrate de oamenii legii care scot la iveală schema în baza căreia Moscova urmărește, prin intermediul condamnatului Șor, să destabilizeze situația din R. Moldova în ajunul alegerilor prezidențiale și a referendumului de integrare europeană:


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md