04:22:02 01.06.2020
 
Stiri

ATENȚIONARE de la Agenția pentru Protecția Consumatorului: Mare ATENȚIE atunci când cumpărați telefoane mobile în RATE de pe piața din R. Moldova

Economie 13.12.2018 16:00 Vizualizări2156 Autor: Ziarul National
ATENȚIONARE de la Agenția pentru Protecția Consumatorului: Mare ATENȚIE atunci când cumpărați telefoane mobile în RATE de pe piața din R. Moldova Adevarul
Poză simbol


Cetățenii R. Moldova procură tot mai frecvent telefoane în rate, prin intermediul contractelor încheiate între agenți economici și companii de microfinanțare.

Totuși, în creștere este și numărul reclamațiilor depuse de consumatori cu privire la multiple defecțiuni ale unor astfel de dispozitive.

De exemplu, un bărbat din Anenii Noi care și-a cumpărat un iPhone X 256 GB în valoare de 27 540 de lei pe care trebuia să le plătească în rate a constatat că se detașa foarte ușor carcasa telefonului, după ce achitase creditul timp de mai multe luni.

Acesta s-a adresat la magazinul de unde a cumpărat telefonul, dar cei de acolo și-au declinat orice responsabilitate. Supărat, omul a depus o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) care a dispus o expertiză independentă. Analiza nu a putut dovedi vina consumatorului în acest caz, fapt pentru care magazinul i-a întors cumpărătorului toate plățile efectuate pentru telefon, fiind reziliat contractul de achiziție.

Și o femeie din raionul Sângerei a pățit-o după ce și-a procurat un telefon mobil în rate în valoare de 6 000 de lei. După jumătate de an de utilizare, ecranul telefonului a început să se înnegrească.

Iar un bărbat din Chișinău care tot și-a cumpărat telefon în rate și a primit cadou o husă, a aflat, după ce a achitat câteva tranșe, că trebuia să plătească și acea husă.

Și în aceste cazuri magazinele au fost obligate să le întoarcă banii clienților, fiind reziliate contractele de achiziție.

APCSP anunță că, de la începutul anului, a înregistrat 88 de petiții care reclamau neconformități ale telefoanelor mobile, precum și prestarea necorespunzătoare a serviciilor de reparație a acestor bunuri. O treime din aceste cazuri vizau telefoane procurate în rate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md