08:09:15 04.06.2020
 
Stiri

CAPCANĂ // Așa-zis ministru de la Tiraspol: „Partea moldovenească” RECUNOAȘTE existența „oficialilor transnistreni” și și-a luat angajamentul să rezolve prblema „dosarelor penale”

Politică 16.09.2019 17:00 Vizualizări980 Autor: Ziarul National
CAPCANĂ // Așa-zis ministru de la Tiraspol: „Partea moldovenească” RECUNOAȘTE existența „oficialilor transnistreni” și și-a luat angajamentul să rezolve prblema „dosarelor penale” Novostpmr


Așa-numitul ministru de externe din stânga Nistrului, Vitalie Ignatiev, a declarat că „oficialii transnistreni, la fel, pot intra în R Moldova fără aviz prealabil”, subliniind că Tiraspolul şi Chişinăul şi-au asumat angajamente similare în cadrul unui proiect-pilot.

Vitali Ignatiev a ținut să precizeze că declaraţiile vicepremierului pentru Reintegrare, Vasili Şova, conform cărora, începând cu 16 septembrie, oficialii de la Chișinău vor putea intra pe teritoriul Transnistriei fără aviz în scris „nu reflectă pe deplin conţinutul proiectului-pilot”.

CITIȚI și Demnitarii și funcționarii de la Chișinău vor putea merge, din 16 septembrie, în Transnistria, fără să anunțe în prealabil așa-zisele autorități de la Tiraspol

„Problema circulaţiei libere este legată direct de problematica ce ține de cauzele penale motivate politic împotriva cetăţenilor Transnistriei. Proiectul respectiv al deciziei protocolare a fost pregătit de partea transnistreană şi trimis colegilor moldoveni. Reprezentantul politic al Republicii Moldova, Vasili Șova, a informat despre o întâlnire personală cu procurorul general pentru pregătirea etapei practice de soluţionare a acestei probleme umanitare acute. Sperăm că documentul va fi semnat la reuniunea 5+2”, a dezvăluit Vitali Ignatiev, citat de „Radio Chișinău”.

Potrivit reprezentantului regimului de la Tiraspol, s-a ajuns la o înţelegere privind realizarea unui proiect-pilot, prin care Chișinăul s-a angajat să nu creeze condiţii discriminatorii pentru circulaţia tuturor „oficialilor transnistreni”, fără excepţie, pe teritoriul de pe malul drept al Nistrului.

„Partea moldovenească recunoaşte existenţa unei astfel de categorii ca oficiali transnistreni. Aceşti cetăţeni se vor afla în Republica Moldova sau vor traversa frontiera statului vecin fără riscul de a li se aplica vreo formă de discriminare de genul reţinere la frontieră, percheziţii, control minuţios la aeroport etc. Totodată, partea moldovenească şi-a confirmat oficial angajamentul de a rezolva cea mai importantă problemă, cea legată de cauzele penale”, a mai declarat Vitali Ignatiev.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md