11:26:39 25.05.2019
 
Stiri

Aproximativ 50 de milioane de locuințe din China nu sunt ocupate

Știri 14.11.2018 13:20 Vizualizări552 Autor: Ziarul National
Aproximativ 50 de milioane de locuințe din China nu sunt ocupate sursa: google.ro

Potrivit Agerpres, un studiu ce urmează a fi publicat în curând arată că aproximativ 22% din stocul de locuințe urbane din China nu sunt ocupate, ceea ce înseamnă peste 50 de milioane de locuințe, potrivit profesorului Gan Li, care a coordonat acest studiu derulat la nivel național, informează Bloomberg.

Oficialii chinezi se tem de un scenariu în care proprietarii locuințelor neocupate se vor îngrămădi să vândă, în momentul în care vor apărea fisuri pe piața imobiliară, ceea ce va duce la prăbușirea prețurilor. Cele mai recente date sugerează, de asemenea, că eforturile Beijingului de a limita speculațiile pe piața imobiliară nu au dat rezultate.

„Nu există nicio altă țară cu un asemenea grad ridicat de locuințe vacante. În cazul în care vor apărea fisuri pe piața imobiliară, aceste locuințe vor fi scoase la vânzare ceea ce va lovi China ca un val de inundații”, susține Gan Li, profesor la Universitatea de Finanțe și Economie din Chengdu.

Mii de cercetători s-au răspândit anul trecut pe întreg teritoriul Chinei pentru realizarea sondajului gospodăriilor din China, care este coordonat de Gan Li de la de Finanțe și Economie din Chengdu. Potrivit lui Gan Li, rata locuințelor vacante, care exclude locuințele ce urmează a fi vândute de dezvoltatori, nu a suferit modificări față de anul 2013, când se situa la 22,4%. Sondajul din 2013 a arătat că în China există 49 de milioane de locuințe vacante, iar Gan Li susține că în prezent numărul este „cu siguranță de peste 50 de milioane de unități”.

Casele de vacanță și locuințele părăsite ale celor care au plecat să caute un loc de muncă în altă parte sunt o parte din proprietățile vacante însă achizițiile de locuințe pentru investiții sunt principalul factor care menține rata locuințelor vacante la un nivel atât de ridicat, subliniază Gan Li. Aceasta în pofida măsurilor introduse la nivel național care erau destinate să descurajeze achiziționarea mai multor locuințe.

O soluție pe care Guvernul de la Beijing ar putea să o utilizeze este taxa pe proprietățile vacante pentru a soluționa această problemă, însă o astfel de taxă nu pare iminentă. La rândul său, Kaiji Chen, care a lucrat la un studiu dedicat bulei speculative de pe piața imobiliară chineză, subliniază că există un cost economic al locuințelor neocupate pentru că acestea frânează oferta, ceea ce pune noi presiuni asupra prețurilor și îi scoate de pe piață pe tinerii cumpărători.

Un exemplu de casă locuință neocupată este o vilă de la marginea Shanghai-ului deținută de Natalie Feng, 27 de ani. Vila de două etaje a fost cumpărată de părinții lui Natalie Feng în ideea de a fi folosită în weekend, însă în prezent este neocupată cea mai mare parte a timpului.

„Pentru fiecare week-end petrecut aici trebuie mai întâi să conducem timp de oră și să facem curățenie timp de o jumătate de zi”, spune Feng care și-ar fi dorit ca părinții să nu îi fi cumpărat această vilă pentru că acum dacă va dori să își cumpere un alt apartament va trebui să plătească un avans mai mare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md