15:51:36 08.07.2020
 
Stiri

Apelul medicilor chinezi pentru pacienții vindecați de coronavirus. Cum îi pot salva pe cei care încă se luptă cu boala

Știri 14.02.2020 14:00 Vizualizări1011 Autor: Ziarul National
Apelul medicilor chinezi pentru pacienții vindecați de coronavirus. Cum îi pot salva pe cei care încă se luptă cu boala Getty Images


Un număr de 1 486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală, în afară de trei - în Hong Kong, Filipine și Japonia. Numărul celor infectați a crescut cu aproape 5 000, iar în total sunt peste 64 000 de cazuri. ONU a lăudat măsurile luate de Beijing până acum.

Mii de pacienți din China infectați cu noul coronavirus au fost vindecați cu succes și externați din spital. Acum, autoritățile chineze le cer ajutorul și îi îndeamnă să doneze sânge, care să fie folosită pentru tratarea altor bolnavi.

Zhang Dingyu, șef spital Wuhan: „Există un număr mare de anticorpi în pacienții vindecați, care pot ajuta la lupta cu virusul. Sper ca oamenii vindecați să vină la spital să doneze sânge, astfel încât să lucrăm împreună să salvăm pacienții care încă se chinuie cu boala".

Principalul oficial ONU din China, echivalentul unui ambasador al organizației, a lăudat guvernul de la Beijing pentru acțiunile luate până acum împotriva epidemiei.

Nicholas Rosellini, rezident-coordonator ONU în China: „A fost o serie de acțiuni foarte viguroase luate de către guvern. Iar experții spun că asta a ajutat la reducerea dimensiunii epidemiei în Hubei, de exemplu. Asta înseamnă că numărul cazurilor ar putea fi semnificativ mai mic decât ar fi fost altfel".

Wang Yi, ministrul chinez de Externe: „China s-a deschis în lupta cu această epidemie și a dat dovadă de transparență. Am împărtășit informațiile cu restul lumii și am lucrat împreună cu toată comunitatea globală".

Firmele chineze își reîncep activitatea oprită din cauza epidemiei, ca să limiteze impactul economic și așa mare al bolii.

He Qidong, inginer: „Deși nu putem fi luptători pe câmpul de luptă al prevenirii epidemiei, trebuie să fim o forță vitală nouă în domeniul economic".

Cele peste 130 de companii aeriene care au redus sau care au anulat total cursele către China au pierderi estimate la 4-5 miliarde de dolari. Organizația internațională pentru Aviație Civilă crede și că Japonia și Thailanda vor pierde peste 1 miliard de dolari din turism, după ce libertatea de mișcare a chinezilor a fost limitată.

Sursa: digi24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md