17:34:53 25.02.2020
 
Stiri

ANUNȚ // Vreți bani de la Primăria Chișinău? Iată pașii pe care trebuie să-i întreprindeți

Economie 13.07.2017 15:00 Vizualizări1721 Autor: Ziarul National
ANUNȚ // Vreți bani de la Primăria Chișinău? Iată pașii pe care trebuie să-i întreprindeți


Cetățenii care locuiesc în municipiul Chișinău pot obține sume între 30 de mii și 300 de mii de lei de la Primăria capitalei pentru proiecte care vizează problemele cu care se confruntă acolo unde trăiesc.

Primăria Chișinău a prevăzut un milion de lei în acest an în Fondul bugetului civil, iar proiectele pot fi depuse la Direcţia Relaţii Publice a insituției în perioada 10 iulie - 1 august curent

Din bugetul civil vor fi finanţate proiectele prioritare ale Primăriei municipiului Chişinău, dar cu implicarea şi la solicitarea reprezentanţilor societăţii civile. Proiectele vor fi clasificate în două categorii - proiecte mari şi proiecte mici.

Valoarea proiectelor mici va fi de până la 30 de mii de lei, iar valoarea proiectelor mari este de până la 300 de mii de lei. Pentru a solicita finanţare pentru realizarea unui proiect mic, grupul de iniţiativă trebuie să aibă susţinerea a cel puţin 50 de cetăţeni, iar pentru finanţarea unui proiect mare - a cel puţin 100 de persoane.

În anul 2017, proiectele prioritare pentru care se va acorda finanţare din bugetul civil vor fi cele care vor viza calitatea proastă a drumurilor şi trotuarelor, managementul defectuos al deşeurilor, construcţiile neautorizate, aspectul inestetic al oraşului, transportul public problematic, starea proastă a trecerilor subterane, lipsa locurilor de parcare, gestionarea defectuoasă a subiectului animalelor fără stăpân și activitatea întreprinderilor de gestionare a fondului locativ.

Proiectele ce urmează a fi implementate vor fi selectate de o comisie specială, dar şi prin votul cetăţenilor, în perioada 1 - 15 septembrie 2017.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md