05:57:04 20.06.2024
Stiri

Angela Gonța sparge tăcerea: „Voi, cei de la CNA, nu sunteţi decât o gaşcă de bandiţi în epoleţi”

Politică 31.10.2015 11:30 Vizualizări10451 Autor: Daniela Hadei
Angela Gonța sparge tăcerea: „Voi, cei de la CNA, nu sunteţi decât o gaşcă de bandiţi în epoleţi” facebook.com


După ce ieri în presă a fost făcut public un filmuleț controversat cu politicianul Vlad Filat, soția lui, Angela Gonța, a publicat astăzi un mesaj pe Facebok, primul după arestarea liberat-democratului.

Angela Gonța explică de ce a refuzat anterior să facă declarații cu tentă politică, povestește despre perchezițiile din casă, care au început în lipsa sa și a avocaților, dar și despre corupția din R. Moldova.

„De când m-am retras din viaţă publică, am ezitat să fac declaraţii cu tentă politică. Am considerat că orice părere de a mea ar putea fi interpretată sau chiar lipsită de credibilitate, ţinând cont şi de gradul de rudenie pe care-l am cu politicianul Vlad Filat. Nu am comentat nici atunci când în urma percheziţiilor, care au început în lipsa mea şi a avocaţilor, majoritatea „probelor” ridicate de procurori sunt de fapt lucrurile mele. E vorba de calculatorul meu, stikuri cu poze mai vechi şi noi, un telefon vechi, câteva ceasuri cumpărate de-a lungul anilor. Chiar dacă procurorii anunţau cu mare fast despre „aceste probe”, am avut ferma convingere că nu trebuie să intervin pentru ca ancheta să deruleze conform legii. În schimb, cei care conduc ancheta nu au ţinut şi nici nu ţin cont de lege şi „au aruncat” în internet tot felul de informaţii minciunoase şi „probe” din dosar.

Mai nou, în aceeaşi sursă media, a apărut şi filmuleţul. Întrebarea mea este DE CE? Care este scopul să faci acest spectacol atâta timp cât în faţă judecătorilor procurorul spune că are suficiente probe că Filat să fie judecat. Aveţi probe, aveţi dovezi? Sunteţi profesionişti? Minunat. Faceţi-va treaba. Să triumfe adevărul! Dar de ce să-i umileşti familia? De ce să-i ruşinaţi părinţii în vârstă de 70 de ani? De ce? Că să şantajaţi? Că să intimidaţi? Ei bine, vă felicit! Eu cred că aţi reuşit. Îmi e ruşine. Dar ştiţi de ce? Pentru că, în timp ce o ţară întreagă aşteaptă de aproape un deceniu să luptaţi împotriva corupţiei, voi cei de la CNA (cu mici excepții) nu sunteţi decât o „gaşcă de bandiţi în epoleţi”. Pe vremea lui Voronin, când instrumentaţi cazul Şarban, Pasat, Becciev şi alţii, arătaţi cu degetul în sus, la bojica Voronin. Acum - arătaţi spre Cantemir. Va amintiţi de cazul ministrului Focşa iniţiat în aceeaşi zi cu cazul Vicol? Vicol - condamnat. Focşa? A, el e membru PD.

Intimidată? Da! Dar nu pentru că am privit un filmuleţ cum doi oameni maturi fac sex. Intimidată pentru că, dacă ţi se întâmplă aşa ceva, şi e clar că i se poate întâmplă oricui, nu ai cui să te plângi şi să-ţi faci dreptate. Cui? Unei procuraturi şi unui CNA care acţionează în unison cu „bandiţii fără epoleţi”?

Este politicianul Vlad Filat vinovat de ce i se întâmplă? Da. Pentru că a avut ocazia să schimbe lucrurile, dar nu a făcut-o. De ce? O să va spună el. Cert este că a urmărit cum rând pe rând colegii lui s-au ales cu dosare penale şi nu a făcut decât să spună „ancheta să-şi spună cuvântul”. Şi „ancheta”, controlată politic, şi-a spus cuvântul. Au urmat rudele, apoi el. Întrebarea este: „Cine este următorul?”, a scris Angela Gonța pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md