06:55:53 20.06.2024
Stiri

Angela Gonța, despre PLANUL lui Plahotniuc: „Cum să ajungi prim-ministru? Președintele va fi DEMIS”

Politică 17.12.2015 15:15 Vizualizări6374 Autor: Ziarul National
Angela Gonța, despre PLANUL lui Plahotniuc: „Cum să ajungi prim-ministru? Președintele va fi DEMIS” facebook


Jurnalista Angela Gonța, soția liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, spune că Vlad Plahotniuc vrea cu tot dinadinsul să ajungă prim-ministru, iar din acest motiv președintele Nicolae Timofti „va fi demis pentru încălcarea Constituției”.

Angela Gonța menționează că această strategie a fost construită cu minuțiozitate de Plahotniuc. „Mimezi demisia guvernatorului Băncii Naționale și, cu gândul la țară, obligi FMI să nu mai dea bani pentru țara ta. Apoi pui la pușcărie liderul unui partid, amenințând un om de afaceri că ajunge el la pușcărie dacă nu scrie un denunț. Mai cumperi doi, trei deputați și în așa fel îți asiguri ca partidul tău are mai multe mandate și poate pretinde la funcția de premier. Ca să fii și mai convingător, lansezi un filmuleț compromițător”, a scris aceasta pe o rețea de socializare.

Sursa citată a specificat că Plahotniuc a băgat frica în mai mulți politicieni și a făcut referire la reținerea lui Renato Usatîi, care ar fi fost regizată. „Apoi, repede, repede îl bagi la pușcărie pe un alt lider politic, care declarase că are și el niște audio compromițător, doar că de data asta la adresa ta (Plahotniuc - n.r.). Îl ții o zi la pușcărie și îl eliberezi, dar toată lumea înțelege: această acțiune este un exemplu pentru alți lideri politici care vor îndrăzni să spună NU. Imediat după această prezentare de forță, se demite Guvernul. Sub pretextul că trebuie să vină FMI, pe care tot ei l-au blocat, se cere votarea Executivului. Pentru ca Executivul nu se votează nici într-o săptămână și nici în două, cel care nominalizează premierul, adică președintele, este amenințat. Se spune că inclusiv cu dosare penale. Pentru că președintele se opune, a doua zi i se spune deschis: vei fi demis pentru încălcarea Constituției. Și va fi. Interimatul va fi asigurat de președintele Parlamentului care va propune premierul. Și acum imaginați-vă cum ar fi posibil tot acest scenariu fără CNA și fără Procuratură”, a conchis soția lui Vlad Filat.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md