08:38:25 08.12.2021
Stiri

Angajații GOOGLE – marș de protest din cauza comportamentului companiei față de femei

Știri 05.11.2018 11:39 Vizualizări1052 Autor: Ziarul National
Angajații GOOGLE – marș de protest din cauza comportamentului companiei față de femei sursa: google.ro


Personalul de la birourile Google din întreaga lume organizează o serie fără precedent de marșuri în semn de protest împotriva felului în care își tratează compania angajatele.

Angajații solicită câteva schimbări esențiale în ceea ce privește modul în care sunt abordate acuzațiile privind avansurile și asalturile sexuale de la firmă, inclusiv o cerere de încheiere a arbitrajului forțat – o mișcare care ar face posibil ca victimele să dea în judecată compania pentru comportament abuziv.

Șeful executivului Google, Sundar Pichai, le-a transmis angajaților că le susține dreptul de a protesta. „Înțeleg furia și dezamăgirea pe care mulți dintre voi o simțiți”, a spus el într-un e-mail. „Simt și eu aceleași lucruri și sunt pe deplin hotărât să insist să rezolvăm această problemă care a persistat mult prea mult în societatea noastră … și, da, chiar și aici, la Google”.

Un flux Twitter, intitulat @googlewalkout, a observat marșurile din birourile internaționale ale Google. Angajații Google din Zurich, Londra, Tokyo, Singapore și Berlin au fost printre cei care au participat.

Ce i-a scos pe angajați la marș?

Furia de la firmă a crescut în ultima săptămână de când New York Times a afirmat că un director executiv a primit o plată de 90 de milioane de dolari după ce a părăsit compania, în ciuda faptului că Google a considerat că acuzațiile în legătură cu abuzurile sale sexuale sunt credibile. Andy Rubin, cunoscut drept „creatorul” sistemului de operare mobil Android, neagă în continuare afirmația.

Marți, un alt director – de data aceasta din laboratorul companiei de cercetare X – a demisionat, de asemenea. Se spune că Richard DeVaul i-a făcut avansuri nedorite unei angajate care a fost recent intervievată pentru un loc de muncă și care l-ar fi acuzat pe DeVaul. DeVaul nu a comentat încă demisia sa, însă a numit incidentul „o eroare de judecată”.

Cel puțin 48 de angajați au fost concediați pentru hărțuire sexuală fără a primi o plată, a declarat dl Pichai personalului. El a recunoscut că raportul New York Times a fost totuși greu de digerat.

Ce doresc angajații?

Personalul implicat în marșurile de săptămâna trecută va lăsa o notă pe birourile lor transmițându-le colegilor: „Nu mă aflu la biroul meu pentru că plec cu alți angajați Google pentru a protesta împotriva hărțuirii sexuale, a abaterilor, a lipsei de transparență și a unei culturi a locului de muncă care nu e benefic pentru toată lumea.”

Ei transmit, de asemenea câteva revendicări formale managementului Google:

Un angajament de a pune capăt inegalității în materie de salarizare și oportunități

Un raport transparent și public privind hărțuirea sexuală

Un proces clar, uniform, global și incluziv pentru ca raportarea abaterilor sexuale să aibă loc în condiții de siguranță și anonimat

Numirea unui reprezentant al angajaților în consiliu

Încetarea arbitrajului forțat în cazurile de hărțuire și discriminare pentru toți angajații actuali și viitori

Ce înseamnă arbitrajul forțat?

Arbitrajul forțat, o clauză de contract comună pentru angajații din Silicon Valley, cere ca orice litigiu să fie tratat intern și nu prin alte căi, cum ar fi instanțele judecătorești. Criticii arbitrajului forțat spun că acesta este folosit nu numai pentru a proteja reputația companiei, cât și a celui acuzat, dar și pentru a reduce la tăcere victimele care astfel nu pot face apel împotriva deciziilor și nu pot lua măsuri suplimentare pentru a-și căuta dreptatea. „Angajații au idei constructive despre modul în care ne putem îmbunătăți politicile și procesele noastre înainte”, a declarat Pichai.

„Noi luăm în considerare toate recomandările lor, astfel încât să putem transforma aceste idei în acțiuni concrete.”

Sursa: tabu.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md