04:14:57 08.12.2023
Stiri

ALTERCAȚII în fața Președinției: Președintele raionului Orhei, un apropiat al lui Șor, luat la Poliție, după ce a încercat să forțeze intrarea în această instituție, unde se afla comisarul european Hahn

Actualitate 30.09.2022 11:23 Vizualizări2237 Autor: Ziarul National
ALTERCAȚII în fața Președinției: Președintele raionului Orhei, un apropiat al lui Șor, luat la Poliție, după ce a încercat să forțeze intrarea în această instituție, unde se afla comisarul european Hahn


Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, un apropiat al lui Ilan Șor, a fost condus în această dimineață la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru a fi documentat contravențional din cauza altercațiilor provocate în fața Președinției.

Potrivit Poliției, un grup de participanți la acțiunea de protest din centrul capitalei, în frunte cu Țurcanu, a încercat să intre în Președinție pentru „a periclita activitatea instituției”.

„Comportamentul inadecvat” al protestatarilor, așa cum îl cataloghează oamenii legii, era manifestat în timp ce la Președinție se afla un înalt oficial al Uniunii Europene - comisarul european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn.

„Angajații Poliției l-au somat de nenumărate ori pe Dinu Țurcanu, cât și pe participanți să renunțe la intențiile lor, dar aceștia nu s-au conformat cerințelor legale. Pentru nesubordonarea cu rea-voinţă la cererea legitimă a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, cât și ultragierea colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept, opunerea de rezistenţă, acesta a fost condus la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru documentare. Pe caz a fost inițiată o procedură contravențională pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, anunță Poliția.

De cealaltă parte, Partidul „Șor” acuză Poliția că a împiedicat protestatarii să ajungă după gardul din fața Președinției pentru a manifesta „în contextul vizitei la Chișinău a comisarului european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn”.

„Poliția a format un cordon în fața manifestanților și i-a împiedicat să ajungă după gardul din fața clădirii. Unul dintre liderii protestelor, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, s-a arătat convins de faptul că forțele de ordine au acționat la indicația șefei statului”, se arată într-un comunicat al partidului.

Oamenii legii îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni violente.

„Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, vor instiga sau comite acte de violență, vor purta răspundere conform legislației”, atenționează Poliția.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md