01:53:39 25.10.2021
Stiri

„Alo, la telefon MONITORUL COVID”. Persoanele infectate cu COVID-19, care se tratează la domiciliu, vor fi monitorizate de la distanță. Cum se va desfășura acest proces

Actualitate 13.10.2021 16:41 Vizualizări776 Autor: Ziarul National
„Alo, la telefon MONITORUL COVID”. Persoanele infectate cu COVID-19, care se tratează la domiciliu, vor fi monitorizate de la distanță. Cum se va desfășura acest proces


Persoanele infectate cu COVID-19 care se tratează la domiciliu, cele care au intrat în contact cu un pacient testat pozitiv, precum și persoanele care au fost supuse regimului de autoizolare în urma traversării frontierei R. Moldova pe sensul de intrare vor fi monitorizate la distanță de monitorii COVID. Acțiunile fac parte din proiectul privind Mecanismul de Monitorizare la Distanță a Pacientului COVID+ , care a fost lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Mai exact, e vorba de un grup de studenți și rezidenți de la Universitatea de Medică și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, care au fost repartizați la stagiul de practică și vor realiza apeluri telefonice către pacienți pentru a verifica starea lor de sănătate la un anumit interval de ore, conform unui algoritm stabilit de Ministerul Sănătății.

„Vreau să îmi exprim recunoștința conducerii USMF pentru colaborarea promptă și antrenarea studenților de la Facultatea de Medicină Preventivă pentru desfășurarea stagiului practic, fiind implicați în desfășurarea acestui proiect. Totodată, mulțumesc Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 pentru suportullogistic, ceea ce a făcut posibilă materializarea acestui proiect. Pe lângă faptul că vor fi monitorizați pacienții confirmați cu COVID, vom avea informații în timp real despre dinamica lor, evaluarea pronosticurilor și evitarea epuizării sistemului sanitar”, a declarat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Totodată, ministra a precizat că monitorii COVID vor promova și campania de vaccinare, deoarece asta rămâne cea mai optimă soluție de protecție împotriva COVID-19.

„Reduce riscul de infectare, de transmitere a bolii, de spitalizare și de deces. Adresez înalta apreciere tuturor celor implicați și îmi exprim convingerea că vom continua cu aceeași responsabilitate. Reiterez că angajamentul meu personal e să creăm un sistem de sănătate puternic și pentru oameni”, a punctat Nemerenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md