16:28:28 21.02.2024
Stiri

Portavocea lui Putin se OPUNE ca R. Moldova să facă pasul DECISIV către UE și să obțină statutul de candidat pentru aderarea. Dodon SPERIE moldovenii cu pretinse condiții SECRETE impuse de Bruxelles

Actualitate 21.06.2022 18:37 Vizualizări3953 Autor: Ziarul National
Portavocea lui Putin se OPUNE ca R. Moldova să facă pasul DECISIV către UE și să obțină statutul de candidat pentru aderarea. Dodon SPERIE moldovenii cu pretinse condiții SECRETE impuse de Bruxelles Captură


Fostul președinte Igor Dodon, considerat portavocea Kremlinului, se opune ca R. Moldova să obțină statutul de candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, în cadrul summitului Consiliului European din 23 și 24 iunie curent. Acesta a speriat moldovenii cu un nou furt al miliardului, exact cum s-a întâmplat în 2014, după ce R. Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE, iar moldovenii au obținut dreptul de a călători fără vize în statele UE.

„Eu îmi amintesc că acum câțiva ani, în 2014, când R. Moldova a semnat Acordul de Asociere, atunci eram în opoziție, protestam. Imediat după ce a fost semnat acest acord a avut loc furtul miliardului. Adică, s-a semnat cu Bruxelles, cu UE, iar după aceasta cei de la guvernare au furat miliardul (cu bani veniți inițial din Rusia pentru privatizarea BEM - n.r.). Nu are absolut nimic cu ce se întâmplă în interiorul republicii această acțiune de PR a actualei guvernări. Știu că ei doreau să obțină acest statut înainte de alegerile parlamentare, ca să fie un bonus la alegeri. Ei (europenii n.r.) înțeleg că actuala guvernare nu face față problemelor interne și fac o acțiune de PR”, a spus astăzi Dodon cu referire la reuniunea în care R. Moldova și Ucraina vor primi statutul de candidate pentru aderare la UE.

Dodon a încercat să sperie din nou moldovenii cu pretinse condiționalități secrete, inclusiv care ar viza lichidarea raioanelor despre care Partidul Acțiune și Solidaritate a vorbit în campania electorală precedentă.

„De ce nu publică condițiile pentru obținerea acestui statut de candidat la aderare? Ele au fost secrete, dar eu am informații că acolo sunt niște lucruri care vizează cetățenii R. Moldova. De exemplu, vor să dea posibilitate străinilor, cetățenilor străini, să cumpere terenurile agricole. Știu că vor să lichideze raioanele și asta este inclus ca precondiție pentru acest statut de candidat. De ce nu ne arată nouă condițiile? Să arate oamenilor ce condiții ne impune UE și după aceea vom vedea dacă avem nevoie de acest statut sau nu”, a conchis Dodon, care a venit la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, să afle dacă va sta și în următoarele 30 de zile în arest la domiciliu.

Amintim că fostul președinte este învinuit pe patru capete de acuzare de procurori, inclusiv pentru îmbogățire ilicită, trădare de patrie, acceptarea finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat și corupere pasivă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md