20:28:04 19.04.2019
 
Stiri

Agenții economici FUG de Primăria Chișinău: Licitații repetate la care NU se prezintă niciun ofertant

Economie 16.07.2018 11:20 Vizualizări1237 Autor: Ziarul National
Agenții economici FUG de Primăria Chișinău: Licitații repetate la care NU se prezintă niciun ofertant

Deși Primăria Chișinău lansează numeroase licitații de reparații ale străzilor, achiziționare de produse alimentare pentru grădinițe sau reparații în instituțiile de învățământ, agenții economici nu se grăbesc să depună oferte sau dacă o fac, imediat se depun contestații, ceea ce îngreunează procesul de achiziții municipale.

Problema a fost discutată astăzi la ședința Primăriei Chișinău, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, recunoscând că „la nivel de municipiu avem o problemă”.

„Direcțiile specializate au lansat licitații și au fost nevoite să le relanseze de două-trei ori, fiindcă nu participa nimeni. Problema nu e că ofertele care participă ar fi slabe, dar sunt situații în care în general nu vine nicio ofertă”, a dat alarma Ruslan Codreanu. Funcționarul a adăugat că, în cazul licitațiilor care au o finalitate, se găsește cineva care să conteste rezultatele și procesul se întinde iarăși vreo lună și jumătate.

„Și la terenurile de joacă avem problema respectivă. Noi trebuie să instalăm 100 de terenuri de joacă și iarăși avem problema cu licitațiile. La lucrările de asfaltare, borduri, vopsea, reparații capitale ale străzilor, cum ar fi str. Ion Creangă, la achiziții ale produselor alimentare, terenuri de joacă în grădinițe, acoperișuri - aceeași problemă. Ori nu participă nimeni, ori participă și există contestații”, a exemplificat Ruslan Codreanu.

Primarul interimar a vorbit mai detaliat despre cazul străzii Ion Creangă care urmează a fi reparată integral: „La Creangă au fost două licitații și nu a venit niciun agent economic, deși suma de reparație este mare și reprezintă o prioritate a municipalității. La a treia încercare a venit un singur agent economic și acum suntem în discuții”.

Aceeași situație este și în domeniul achiziționării serviciilor de asigurare cu produse alimentare a instituțiilor de învățământ, marcat de un scandal acum doi ani.

„Foarte puțini agenți economici participă la licitații. Am avut situații în care am repetat licitațiile, fiindcă nu am avut ofertanți”, a declarat Rodica Guţu, șefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport din Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md