00:02:27 23.05.2024
Stiri

Afacerile locale din R. Moldova „merg în UE”. Maia Sandu: „Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre, iar aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi cetățenilor”

Actualitate 18.04.2024 15:15 Vizualizări841 Autor: Ziarul National
Afacerile locale din R. Moldova „merg în UE”. Maia Sandu: „Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre, iar aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi cetățenilor”


„Întreprinderile mici și mijlocii sunt coloana vertebrală a economiei noastre, voi sunteți catalizatorii inovației și motorul creșterii bunăstării în R. Moldova”, le-a transmis astăzi președinta Maia Sandu participanților la „Empower Locals 2024: Afacerile locale merg în UE”, eveniment organizat astăzi la Chișinău de către Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

În mesajul său către antreprenori, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru proiectele și ideile în care ei cred, pentru riscurile pe care și le asumă și pentru curajul de a dezvolta afaceri și crea valoare adăugată aici, acasă.

Șefa statului a subliniat că, până acum, s-au făcut mai mulți pași pentru a cultiva o relație de parteneriat între autorități și business: Guvernul reduce povara birocratică pentru mediul de afaceri și continuă procesul de dereglementare și digitalizare a serviciilor publice, care economisesc timpul și resursele companiilor moldovenești.

„În ultimii ani, R. Moldova a muncit pentru a dezvolta o economie deschisă, liberă și digitală, pregătită pentru integrarea în piața Uniunii Europene, cea mai mare piață din lume. În acest parcurs, statul împreună cu partenerii de dezvoltare vor fi alături de oamenii de afaceri. Iar mii de întreprinderi mici și mijlocii se dezvoltă datorită granturilor sau creditelor cu dobândă subvenționată prin Programul FACEM, „373” și alte programe ale Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, dar și din Fondul de garantare a creditelor”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, șefa statului a afirmat că „succesul antreprenorilor din republica noastră este și succesul R. Moldova”.

În cadrul evenimentului, Maia Sandu i-a invitat pe antreprenori să sprijine efortul de a transmite cât mai pe larg mesajul că aderarea la UE este singura șansă pentru transformarea R. Moldova într-un „stat democratic, sigur și prosper”. „Aderarea la UE e cel mai bun viitor pe care îl putem oferi generației noastre și celor următoare”, a punctat președinta Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md