07:15:51 19.06.2024
Stiri

Adevărul despre cel mai utilizat medicament din lume

Știri 17.05.2015 15:47 Vizualizări3502 Autor: Ziarul National
Adevărul despre cel mai utilizat medicament din lume batanga.com


Aspirina este unul dintre cele mai folosite medicamente la nivel mondial, recomandat pentru reducerea inflamațiilor și pentru tratarea durerii. Medicii recomandă consumul zilnic al unei pastile pentru prevenirea apariției afecțiunilor cardiovasculare și reducerea riscului de apariție a infarctului.

Proprietatile „medicamentului-minune” au fost analizate de oamenii de știință de la Universitatea Harvard pentru a stabili eficiența acestuia. La cercetare au participat 28 de mii de femei sănătoase, care au fost monitorizate timp de 15 ani. Acestea au fost împărțite în două grupuri – primul a luat o aspirină pe zi de 100 de miligrame, iar altul a primit pastile placebo, scrie lyla.ro.

Rezultatele cercetării au arătat că femeile sub 65 de ani care au luat o aspirină pe zi prezentau, într-adevar, un risc mai scăzut de infarct, dar și de cancer la colon. Totuși, acestea prezentau un risc mai ridicat de sângerări gastrointestinale, pericolul reducând masiv beneficiile aduse de administrarea unei aspirine pe zi.

„Ce contează de fapt este vârsta și istoricul medical, dar și predispozițiile medicale. Pentru femeile de peste 65 de ani, o aspirină pe zi poate fi un bun tratament de prevenire. Dacă femeia are sub 65 de ani și nu prezintă riscuri multiple precum diabetul, hipertensiunea, colesterolul mărit, obezitatea sau un istoric familial de boli de inimă, atunci luarea unei aspirine pe zi nu este indicată”, a explicat medicul cardiolog Suzanne Steinbaum din cadrul Spitalului„ Lenox Hill” din New York.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md