08:30:19 04.06.2020
 
Stiri

Acțiunile lui Dodon de pe 24 august, CONDAMNATE: Amplă manifestație de comemorare a celor 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov

Social 16.08.2019 09:30 Vizualizări1280 Autor: Ziarul National
Acțiunile lui Dodon de pe 24 august, CONDAMNATE: Amplă manifestație de comemorare a celor 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov


Acțiunile lui Igor Dodon de a sărbători așa-zisa eliberare a Moldovei pe data de 24 august reprezintă o sfidare a demnității naționale și a înaintașilor noștri, care s-au jertfit pentru neamul nostru românesc, declară mai multe asociații unioniste, partide, dar și un grup de intelectuali, după ce președintele statului Igor Dodon a anunțat că, în contextul „aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”, va organiza un concert „grandios” în Piața Marii Adunări Naționale pe 24 august.

Unioniștii anunță că vor organiza un amplu eveniment de comemorare a împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, care va avea loc pe 23 august, la ora 18:00, la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului.

„Pactul Molotov-Ribbentrop a sfârtecat România și ne-a împărțit în două state românești. Vă rog să fiți alături de noi, să ieșim împreună într-un număr cât mai mare pentru a comemora acest pact criminal”, a declarat deputatul de la București, Constantin Codreanu.

„Pactul Molotov-Ribbentrop a dezbinat națiunea română și noi suportăm consecințele acestui pact până în prezent. Declarația de Independență a Republicii Moldova a stabilit foarte clar că acest pact trebuie anulat definitiv cu toate consecințele lui”, a afirmat și jurnalistul Alecu Reniță.

„Mă adresez tuturor camarazilor mei de luptă din 1992. Noi am luptat atunci pentru ca imperiul răului - Uniunea Sovietică, să ne lase în pace și să avem, într-un final, o Țară Reîntregită. Acest Pact Molotov-Ribbentrop încă nu a fost anulat, iar acest lucru continuă să ne dezbine”, a adăugat Vitalie Marinuța, fost ministru al Apărării.

„Această zi este una de doliu pentru întreg neamul românesc. Haideți să avem demnitate națională și să comemorăm tragedia care ține frații separați”, îndeamnă istoricul Ion Varta.

„Pe 23 august avem o zi de doliu, pentru că ne-a fost sfâșiată Țara, iar oamenii noștri au fost omorâți, ulterior deportați în gulaguri, lipsiți de neam, limbă și tot ce avem mai sfânt. Acest neam nu a uitat aceste orori. Să demonstrăm împreună că suntem uniți și nu am uitat această tragedie”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

„Cei care nu cunosc istoria, riscă să o repete. Să ne mobilizăm și să demonstrăm că avem demnitate națională. 23 august este o tragedie națională, este o nedreptate care trebuie reparată”, a declarat Vasile Costiuc, președintele Partidului „Democrația Acasă”.

„Acum 80 de ani, doi criminali – Hitler și Stalin au făcut cea mai mare oroare a secolului trecut pentru neamul românesc. Este foarte important și să venim cu toții în centrul Chișinăului pentru a comemora această dată tragică”, a declarat Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale.

„Noi ne-am unit. În unire stă puterea. Invităm pe data de 23 august pe toți locuitorii Republicii Moldova să meargă în fața monumentului lui Ștefan cel Mare, la ora 18:00, pentru o manifestație de comemorare a tragicului Pact Ribbentrop-Molotov. Cei care pot să meargă la această manifestație, să meargă și în locul meu, pentru că eu nu am voie să trec Prutul”, a declarat George Simion, liderul mișcării politice România Mare în Europa.

Amintim că Guvernul de la Chișinău a anunțat că va comemora, pe 23 august, victimele stalinsmului și nazismului, în conformitate cu o decizie a Parlamentului European.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.06.2020 11:37 Ziarul National DOC // După ce s-au „odihnit” în peri...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md