23:52:36 31.10.2020
 
Stiri

Acordul cu FMI, în AER. Fost ministru al Finanțelor: „Autoritățile au izolat și au lipsit iar R. Moldova de resurse financiare importante, dar și de previzibilitate până la sfârșit de an”

Actualitate 28.09.2020 11:13 Vizualizări955 Autor: Ziarul National
Acordul cu FMI, în AER. Fost ministru al Finanțelor: „Autoritățile au izolat și au lipsit iar R. Moldova de resurse financiare importante, dar și de previzibilitate până la sfârșit de an”


Deși a agreat un nou acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) încă în luna iunie curent, oficializarea documentului ar putea să nu aibă loc până la finele anului curent, afirmă fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță.

Potrivit înțelegerii la nivel de experți, R. Moldova urma să obțină acces la o asistență financiară în valoare de circa 558 de milioane de dolari.

„Ne așteptăm ca reprezentanții Consiliului de Directori Executivi al FMI să discute noul program cu R. Moldova în luna septembrie, după ce autoritățile R. Moldova vor fi implementat un șir de acțiuni prealabile, inclusiv în domeniul independenței băncii centrale, supravegherii sectorului financiar și transparenței bugetar-fiscale”, a declarat la finalul consultărilor din luna iulie curent șeful echipei de experți ai FMI, Ruben Atoyan.

CITIȚI și Semnal de ALARMĂ dat de fostul ministru al Finanțelor: R. Moldova poate PIERDE 550 de milioane de dolari de la FMI și 100 de milioane de euro de la UE din cauza „incompetenței și HAPSÂNIEI lui Dodon”

Veacelav Negruță susține că programul nostru cu FMI va rămâne în aer și în octombrie, dar și în noiembrie.

„Luna septembrie a fost pierdută. Consiliul director al FMI nu va examina un nou program convenit în iulie la nivel de echipă cu R. Moldova. Nici în octombrie. Octombrie e luna dedicată întâlnirilor anuale FMI - Banca Mondială și, de regulă, Consiliul director nu examinează programe de țară. După care vin alegeri, 1 și 15 noiembrie. Deci, autoritățile au izolat și au lipsit iar R. Moldova de resurse financiare importante, dar și de previzibilitate până la sfârșit de an. Iar Dodon tot umblă la cursul leului...”, a comentat expertul de la Transparency International Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.10.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea nu e o pară m...

26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md