03:25:31 21.07.2024
Stiri

A început evaluarea candidaților la funcția de membru al CSP. LISTA celor 18 candidați înscriși la concurs. Prima decizie a Comisiei „pre-etting”

Actualitate 10.02.2023 16:31 Vizualizări1926 Autor: Ziarul National
A început evaluarea candidaților la funcția de membru al CSP. LISTA celor 18 candidați înscriși la concurs. Prima decizie a Comisiei „pre-etting”


Comisia „pre-vetting” a dat startul evaluării candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). În total, 18 candidați înscriși în concurs, dintre care 17 procurori din cadrul Procuraturii Generale, procuraturilor teritoriale și celor de specialitate, dar și un reprezentant al societății civile, propus de Academia de Științe, vor fi supuși evaluării. Verificările sub aspectul integrității financiare și etice vizează o perioadă de 15 ani.

Comisia a transmis candidaților Declarația de avere și interese personale pentru ultimii 5 ani, pentru completare și depunere. Declarația include, de asemenea, lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și în serviciul public. Neprezentarea în termen a declarației constituie temei pentru constatarea de către Comisie a nepromovării evaluării.

În acest sens, ca urmare a nedepunerii declarației pentru 5 ani, Vasilie Stoinov, candidat la funcția de membru în CSP și procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Oficiul Sud, nu a promovat evaluarea. Decizia Comisiei a fost transmisă astăzi candidatului și instituției responsabile de organizarea concursului, care, în acest caz, este Consiliul Superior al Procurorilor. Vasile Stoinov are la dispoziție 48 de ore să anunțe Comisia dacă acceptă sau se opune publicării deciziei motivate. În caz contrar, decizia se plasează pe paginile web ale CSP și Comisiei „pre-vetting”, în formă depersonalizată. Candidatul poate contesta decizia în termen de 5 zile de la data recepționării.

Noua componență a Consiliului Superior al Procurorilor urmează să fie aleasă de către Adunarea Generală a Procurorilor din candidații care vor promova evaluarea Comisiei „pre-vetting”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md