REȚETĂ // Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde
Pe lângă aspectul atrăgător pe care îl are, acest preparat este extrem de gustos. Poate fi cina perfectă!
Ingrediente:
- 4 dovlecei mici
- 250 g brânză telemea
- 250 g cremă de brânză sau brânză slabă de vaci
- 3 ouă
- 250 g iaurt
- 2 linguri unt
- 100 g caşcaval
- mărar
- sare
- piper
- ceapă verde
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie rondele nici prea groase, nici prea subţiri.
Telemeaua se rade şi se amestecă cu crema de brânză, se adaugă piper, mărar şi sare dacă mai e necesar, iar ouăle se amestecă separat cu iaurtul.
Cel mai indicat pentru acest preparat este un vas de yena, care se unge cu unt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi amestecul de brânzeturi, şi punem astfel aproximativ patru straturi. Deasupra ultimului strat de dovlecei turnăm compoziţia din ouă şi iaurt, apoi radem caşcaval din abundenţă.
Se lasă la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute. Când e gata, tocăm ceapa verde deasupra, lăsam să se odihnească puţin, iar apoi e gata de servit!
Sursa: eva.ro
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski
Doi foști miniștri ai Finanțelor explică ȘMECHERIA coaliției PSRM-Șor privind „anularea legii miliardului”: „Nu este alceva decât mutarea DATORIEI de la o instituție a statului la alta. Acest joc iresponsabil va avea consecințe GRAVE”