07:44:35 02.05.2024
Stiri

REȚETĂ // Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde

Știri 10.04.2017 13:30 Vizualizări1498 Autor: Ziarul National


REȚETĂ // Dovlecei la cuptor cu sos de brânză şi ceapă verde sursa: eva.ro

Pe lângă aspectul atrăgător pe care îl are, acest preparat este extrem de gustos. Poate fi cina perfectă!

Ingrediente:

- 4 dovlecei mici
- 250 g brânză telemea
- 250 g cremă de brânză sau brânză slabă de vaci
- 3 ouă
- 250 g iaurt
- 2 linguri unt
- 100 g caşcaval
- mărar
- sare
- piper
- ceapă verde

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă şi se taie rondele nici prea groase, nici prea subţiri.
Telemeaua se rade şi se amestecă cu crema de brânză, se adaugă piper, mărar şi sare dacă mai e necesar, iar ouăle se amestecă separat cu iaurtul.

Cel mai indicat pentru acest preparat este un vas de yena, care se unge cu unt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi amestecul de brânzeturi, şi punem astfel aproximativ patru straturi. Deasupra ultimului strat de dovlecei turnăm compoziţia din ouă şi iaurt, apoi radem caşcaval din abundenţă.

Se lasă la cuptor la foc mediu timp de 30-40 de minute. Când e gata, tocăm ceapa verde deasupra, lăsam să se odihnească puţin, iar apoi e gata de servit!

Sursa: eva.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md