REȚETĂ // Friptură de porc la tavă cu portocale si rozmarin
Aceasta este friptura noastră preferată, mai ales că o pregătesc cu o zi înainte... a doua zi merge direct la cuptor.
Ingrediente:
2 kg de picior de porc cu os
ulei de măsline
1 căpățână de usturoi
1-2 cepe
vin alb
1 lămâie mare
2 portocale mari
sare groasă
piper măcinat si boabe
paprika sau șofran indian
3-4 foi de dafin
rozmarin tocat
cimbru
Mod de preparare:
1. Mai întâi carnea se crestează , eu am cerut la măcelărie să mi-o aranjeze, am ales carne cu os pentru că e mai suculentă.
2. Separat într-un bol se amestecă usturoiul ca la mujdei cu ulei, sare, piper, paprika, rozmarin, cimbru si foile de dafin pisate.
3. Unge bine carnea cu această pastă, stoarce sucul de lămâie peste, taie ceapa si portocalele în bucăți groase si adaugă-le la carne si acoperă cu vin. Acoperă cu folie alimentară si dă la frigider.
4. A doua zi se dă la cuptor totul înainte acoperă cu folie de aluminiu. Cu 10 minute înainte de final se ia folia să se rumenească frumos.
5. Se taie carnea felii si se aranjează în forma pentru servit, decorată cu felii de portocală si rozmarin proaspăt, sosul se poate pune direct peste carne sau strecura si servi separat.
Poftă bună!
Sursa: gustos.ro
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională