REȚETĂ // Orez cu pui
Învaţă să prepari un orez cu pui delicios, în sos de vin alb.
Ingrediente:
4 felii piept de pui;
1 bucată ardei gras roşu;
1 bucată ardei gras verde;
100 g mazăre;
1 bucată ceapă;
2 bucăți căței usturoi;
200 g orez cu bob lung;
400 ml supă de pui din concentrat;
100 ml vin alb sec;
1 lingură pastă de tomate;
Mod de preparare:
1. Într-o cratiţă, se încinge uleiul şi se pune carnea porţionată să se călească. După ce s-a rumenit frumos, se scoate. În acelaşi ulei se pun ardeii tăiaţi cuburi, mazărea, ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. Se lasă cinci minute.
2. Se adaugă orezul şi se lasă pe foc aproximativ două minute, până devine translucid. Se toarnă supa de pui şi vinul, şi se adaugă pasta de tomate. Se lasă să fiarbă 10 minute, după care se pun bucăţile de pui şi se continuă fierberea.
3. Se verifică de sare şi piper şi se aduce la masă, eventual presărat cu verdeaţă.
Sursa: unica.ro
Casă cu două etaje, construită pe un bloc de locuit din Chișinău: Autoritățile capitalei oferă detalii despre dezmăț
Rectorul Universității din București, Marian Preda, Doctor Honoris Causa al Universității de Stat din Moldova: „Este un titlu academic care mă onorează, dar mă și obligă”
DECIS // Votul prin corespondență, pilotat la scrutinul din toamna anului 2024, pentru cetățenii R. Moldova aflați în SUA și Canada: Opoziția va contesta inițiativa la Curtea Constituțională