REȚETĂ de Sfântul Dumitru // Tartă cu pere și ciocolată
Ingrediente pentru tartă cu pere și ciocolată:
1 1/4 cană făină de migdale
3 linguri unt, topit
2 linguri de miere
1 cană lapte de orez
3 linguri amidon de porumb
2 linguri praf de cacao
2 linguri de miere
1/2 lingură scorțișoară
1 vârf de cuțit de nucșoară
1 vârf de cuțit condimente amestecate sau cuișoare
1 pară.
Cum se prepară tartă cu pere și ciocolată
Amestecă într-un castron făina cu untul și mierea. Toarnă totul într-o tavă unsă și da-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru 10 minute, pentru a obține crusta.
Pentru cremă, amestecă laptele de orez cu amidonul și praful de cacao. Adaugă apoi niște zahăr dacă vrei îndulcitor sau miere. Pune-o apoi pe foc amestecând mereu timp de șase minute, până când crema s-a îngroșat bine.
Pentru glazură trebuie să amesteci cele două linguri de miere cu scorțișoară, nucșoară și cuișoarele. Pune pe foc până când mierea se înmoaie.
Fierbe para întreagă, 20 de minute. Feliază apoi fructul. Toarnă crema în crustă, așază feliile de pară, apoi toarnă glazura.
Sursa: realitatea.net
La Bruxelles demarează cea de-a VIII-a reuniune a Consiliului de Asociere R. Moldova - UE. Autoritățile de la Chișinău vor semna Parteneriatului de Securitate și APĂRARE dintre R. Moldova și UE
METEO // Vremea de încălzește: Ce temperaturi vom avea până la sfârșitul săptămânii, în R. Moldova
Conducerile Curților Constituționale din Europa vin la Chișinău: 40 de delegații, la Congresul Conferinței Curților Constituționale Europene