12:50:55 24.05.2022
Stiri

Zeci de CĂLUGĂRI de pe Muntele Athos au murit din cauza infectării cu COVID-19. Autoritățile au dispus efectuarea unei anchete

Actualitate 26.01.2022 07:30 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National
Zeci de CĂLUGĂRI de pe Muntele Athos au murit din cauza infectării cu COVID-19. Autoritățile au dispus efectuarea unei anchete


Administrația comunității monahale ortodoxe din nordul Greciei a anunțat că de la începutul pandemiei de coronavirus, mai mult de 40 de călugări de pe Muntele Athos și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Biserica Ortodoxă din Grecia s-a arătat reticentă cu privire la restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei, existând chiar și călugări de pe Muntele Athos care refuză vaccinarea.

„Doar 30% dintre cei 1.700 de călugări de pe Muntele Athos şi-au finalizat schema de vaccinare până acum, iar numărul deceselor a depăşit pragul de 40”, a afirmat administratorul civil supleant al acestei comunităţi, Aristos Kasmiroglou, pentru AFP.

Administrația consideră că unii călugări nu doar că refuză vaccinarea, ba chiar încearcă să influențeze credincioșii să procedeze la fel, astfel că instituțiile juridice grecești au deschis o anchetă pentru identificarea acelora dintre călugări care propovăduiesc anti-vaccinismul.

„Există numeroşi călugări care se declară împotriva vaccinurilor, dar s-au auzit totodată în spaţiul public şi lucruri exagerate (…) nu este posibil să ataci într-o asemenea manieră această comunitate monahală unică”, a relatat Aristos Kasmiroglou.

Vaccinarea anti-Covid-19 are un caracter obligatoriu pe teritoriul Greciei pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, dar și pentru anumiți angajați din categorii profesionale specifice, precum medicii sau profesorii, însă această obligativitate nu îi vizează pe cei care slujesc Biserica Ortodoxă din Grecia.

Totuși o anchetă a fost demarată după ce pe un site ecleziastic a apărut un interviu dat de către unul dintre călugării de pe Muntele Athos care susține că numărul mare de decese înregistrat este cauzat de credința semenilor săi că „noul coronavirus nu este decât o simplă gripă”.

Muntele Athos se află la o distanță de 460 de kilometri de Atena și reprezintă un punct de sprijin al tuturor credincioșilor ortodocși. Vestit pentru faptul că femeilor le este interzis pelerinajul în această zonă, Muntele Athos găzduiește peste 20 de mănăstiri ale călugărilor greci, dar și a altor călugări veniți din alte țări ortodoxe din Europa de Est.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md