20:34:18 19.07.2019
 
Stiri

Voronin rămâne fără un DEPUTAT? Următorul candidat de pe lista electorală a fost exclus din PCRM

Politică 12.12.2017 10:40 Vizualizări2448 Autor: Ziarul National
Voronin rămâne fără un DEPUTAT? Următorul candidat de pe lista electorală a fost exclus din PCRM

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM) riscă să rămână cu doar șase deputați, după ce săptămâna trecută Oxana Domenti a decis să-și depună mandatul și să se retragă din politică. Pentru că nr. 25 din lista PCRM la alegerile parlamentare din 2014, Vitalie Pârlog, a anunțat anterior că nu este interesat să revină în politică, cea care ar putea să-i ia locul Oxanei Domenti e fostul prim-secretar al comitetului raional Briceni al PCRM, Alioana Babiuc.

Totuși, comuniștii spun că Babiuc a fost exclusă deja de doi ani din partid și că, în cazul în care va decide să preia mandatul de deputat, atunci nu va fi acceptată în fracțiunea condusă de Vladimir Voronin.

Citește și: ULTIMUL mesaj al Oxanei Domenti în calitate de DEPUTAT: „Am decis să mă retrag din politică...”

„Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului. Dar în anul 2015 a fost exclusă din rândurile PCRM.

Prin hotărârea Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM din 6 octombrie 2015, activitatea primului secretar al comitetului raional Briceni al partidului a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. În acea hotărâre au fost indicate măsuri și termene concrete pentru înlăturarea lacunelor constatate. Ulterior, în timpul unui control repetat al situației, s-a constatat că niciunul din numeroasele neajunsuri în activitatea comitetului raional Briceni al PCRM, condus de Aliona Babiuc, nu a fost înlăturat”, spun comuniștii.

Astfel, comuniștii au decis s-o excludă din formațiune pe Babiuc la 16 decembrie 2015. „În baza respectivului fapt, Comitetul Central al PCRM se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii Partidului Comuniștilor din Parlamentul R. Moldova”, au mai adăugat reprezentanții conducerii PCRM.

De menționat că, recent, și fostul primar de Bălți, Vasile Panciuc, a decis să părăsească fracțiunea PCRM și Parlamentul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md