09:07:42 25.09.2018
 
Stiri

O violonistă moldoveancă a CUCERIT rușii la cel mai prestigios concurs muzical

Moldovenii în lume 08.07.2015 09:54 Vizualizări2173 Autor: Victoria Bortă
O violonistă moldoveancă a CUCERIT rușii la cel mai prestigios concurs muzical mc.gov.md

Conaționala noastră, violonista Alexandra Conunova, a devenit premianta locului trei și deținătoarea medaliei de bronz la categoria „Vioară” în cadrul ediției a XV-a a prestigiosului concurs muzical internațional „Piotr Ilici Ceaikovski”.

Potrivit Ministerului Culturii, violonista a evoluat pe scena Conservatorului de Stat din Moscova alături de virtuoși din mai multe ţări ale lumii, în total 122 de participanți.

Alexandra Conunova a împărţit premiul trei cu doi muzicieni din Rusia, premiul doi i-a revenit unui muzician din Taiwan, iar premiul întâi nu a fost acordat.

În contextul aprecierii internaţionale la cele mai prestigioase concursuri de muzică de profil, recent, Ministerul Culturii a venit cu inițiativa de a i se conferi violonistei Alexandra Conunova-Dumortier titlul onorific „Artist al Poporului”.

Violonista este discipolă a Liceului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, iar începând cu anul 2008, solistă a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”.

Artista, care cântă la vioara „Santo - Seraphin Violin” ce datează din anul 1735, este apreciată ca cea mai virtuoasă violonistă a momentului.

În toamna anului 2012, Alexandra Conunova-Dumortier devine câştigătoarea concursului de vioară „Joseph Joachim”, desfăşurat la Hanovra, competiţie ce i-a adus faimă, aprecieri înalte din partea publicului şi posibilitatea înregistrării CD-ului de debut.

În 2013, primeşte Premiul „BärJulius” pentru cel mai desăvârşit artist al „Academiei Festivalului Verbier”.

În prezent, violonista locuieşte în Vevey, Elveţia, şi desfăşoară o intensă activitate artistică.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md