15:35:12 12.04.2024
Stiri

Vinurile din R. Moldova, promovate pe piața din Japonia de către o reprezentanță a Oficiului Național al Viei și Vinului, deschisă la Tokyo

Actualitate 01.04.2024 13:40 Vizualizări1205 Autor: Ziarul National
Vinurile din R. Moldova, promovate pe piața din Japonia de către o reprezentanță a Oficiului Național al Viei și Vinului, deschisă la Tokyo Ambasada R. Moldova în Japonia


Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) a inaugurat, la finele săptămânii trecute, o reprezentanță la Tokyo – „Wine of Moldova Japan”. Scopul strategic al noii structuri este consolidarea prezenței industriei vitivinicole din R. Moldova în Japonia, sporirea vizibilității brandului de țară al vinului moldovenesc și a mărcilor distincte de vinuri moldovenești pe piața japoneză.

Directorul executiv al oficiului „Wine of Moldova Japan”, Elena Iovu Endo, a prezentat, în cadrul unui eveniment cu participarea a circa 140 de oficiali, diplomați, experți în arta vinificației, importatori și mass-media, potențialul de extindere a produselor noastre vinicole pe piața niponă, având în vedere creșterea popularității vinurilor de calitate în rândul consumatorilor din această țară.Totodată, directorul ONVV, Ștefan Iamandi, a subliniat interesul companiilor vinicole din R. Moldova de a explora atât piața niponă, cât și întreaga regiune a Extremului Orient.

Prezent la evenimentul din capitala niponă, secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, a mulțumit Japoniei pentru deschiderea față de colaborarea în domeniul agricol și a invitat participanții să descopere R. Moldova prin vinurile sale de calitate.

Participanții la „Wine of Moldova Japan” s-au putut delecta cu cele mai bune vinuri din R. Moldova, oferite de mai multe vinării, inclusiv „Cricova”, reprezentanții cărora au avut ocazia să discute la eveniment direct cu importatori și alte persoane interesate din Japonia.Evenimentele de promovare dedicate creării și inaugurării oficiului „Wine of Moldova Japan” în capitala niponă au fost finanțate de Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală al USAID, cu susținerea Agenției Internaționale de Cooperare a Japoniei (JICA) și a Ambasadei Republicii Moldova în Japonia.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md