06:07:14 03.12.2021
Stiri

VIDEO // Vicepremierul Andrei Spînu va face parte din delegația ce va pleca joi la Moscova pentru a tranșa subiectul aprovizionării cu gaze naturale a R. Moldova: Chișinăul pledează pentru un contract pe termen lung cu „Gazprom”

Actualitate 20.10.2021 16:27 Vizualizări1336 Autor: Ziarul National
VIDEO // Vicepremierul Andrei Spînu va face parte din delegația ce va pleca joi la Moscova pentru a tranșa subiectul aprovizionării cu gaze naturale a R. Moldova: Chișinăul pledează pentru un contract pe termen lung cu „Gazprom”


Viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va pleca joi, împreună cu vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, la Moscova ca să discute despre aprovizionarea cu gaze naturale a R. Moldova.

Andrei Spînu a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că delegația de la Chișinău va pleda pentru încheierea unui contract pe termen lung între „Moldovagaz” și „Gazprom”, „în condițiile contractului pentru perioada 2020 - 2021”.

De asemenea, oficialii vor aborda problema datoriilor istorice ale „Moldovagaz” și subiectul implementării Pachetului Energetic III.

CITIȚI și Vicepremierul Spînu vine cu VEȘTI din Polonia: „Am discutat despre capacitatea gazelor naturale pe care o putem obține din partea Poloniei”

În cadrul aceleiași conferințe de presă, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că R. Moldova are „o diplomație activă” în prezent în ceea ce privește discuțiile cu privire la aprovizionarea cu gaze, acestea fiind purtate „atât în Est, cât și în Vest”.

În zilele de joi și vineri, Nicu Popescu se va afla la Kiev unde va discuta cu autoritățile ucrainene inclusiv despre chestiuni energetice.

Menționăm că autoritățile din R. Moldova au discutat până în prezent despre posibilitatea de a procura gaze naturale din rezervele stocate pe teritoriul Ucrainei și Poloniei și au verificat funcționalitatea gazoductului Iași-Chișinău.

Totodată, guvernarea actuală ia în calcul organizarea unei licitații prin intermediul „Energocom” în vederea achiziționării de gaze naturale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 20.10.2021 17:29

Ambii ”cunosc” aproape nimic or superficial despre energie... Căutați în programul de guvernare gestioanrea situațiilor de criză și veți găsi NIMIC!!! Or populația a votat apropierea de România, unde Spânu nu are dorință să se deplaseze pentru discuții...

Lavina 20.10.2021 19:08

cialis price cialis 20mg

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md