13:17:41 21.06.2024
Stiri

VIDEO // Un grup de dansuri populare dintr-un sat al R. Moldova, GOLDEN BUZZ la „Românii au talent”: „Sunteți fenomen!”

Actualitate 06.04.2024 07:24 Vizualizări6915 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un grup de dansuri populare dintr-un sat al R. Moldova, GOLDEN BUZZ la „Românii au talent”: „Sunteți fenomen!” Pro TV


Ansamblul de dansuri populare din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a rescris istoria emisiunii „Românii au talent” de la Pro TV București. Dansatorii din R. Moldova sunt primul grup care a luat un Golden Buzz în toată istoria concursului.

„Eu nu am văzut în viața mea un dans mai ritmat și dansat în felul ăsta! Eu vă jur că în momentul ăsta am piele de găină. N-am văzut în viața mea un dans executat cu atâta dăruire și cu atâta suflet! În viața mea nu am văzut acest lucru!

Este foarte interesant că e pentru prima oară când un dans popular m-a dus prin toate stările. M-am bucurat ca un copil mic văzând câtă energie aveți. Eu sunt o iubitoare de muzică populară și tradiții, dar mi se pare că voi aveți tot pachetul. Folclorul nu o să moară niciodată, pentru că, văzându-vă pe voi, mi se pare că viitorul sună bine. Atâta dăruire nu am văzut în dansurile populare niciodată și, atunci, știu că este o premieră, dar ... ”, a declarat jurata Andra înainte de a apăsa butonul auriu şi a-i trimite pe dansatorii noștri direct în semifinala concursului „Românii au talent”.

„Nu a fost un dans popular, a fost un fel de haka al dansurilor populare! (...) Nu am văzut atâta viață și fericire pe scenă. Sunteți fenomen!”, a punctat Mihai Bobonete.

Şi Andi Moisescu le-a transmis dansatorilor din Heciul Nou că au „dărâmat orice reper în materie de dans”.

Ansamblul „Hecenii” a fost creat acum 10 ani, însă administrația publică locală a decis la un moment dat că nu mai are nevoie de el. Atunci, conducătorul grupului, Dionisie Cobîlaş, s-a încăpățânat să învețe pe bază de voluntariat copiii din Heciul Nou să danseze.

Dacă ar reuşi să câștige „Românii au talent”, ar realiza visul copiilor din satul Heciul Nou - de a amenaja o sală de dans modernă, echipată cu bare pentru dansul clasic, oglinzi şi o podea de calitate.

„Este un moment de mare emoție și însemnătate, dar vreau să știți adevărul până la capăt - cel mai nefericit moment pentru ei a fost atunci când unii mai puternici au decis că ansamblul înghite prea multe resurse locale, așa că au hotărât să sisteze cursurile. Astă-seară, copiii au dansat pe viață și pe moarte, s-au răzbunat pe podeaua veche din satul lor și au rupt scena de la Românii au talent. Hecenii au scris istorie, Hecenii se vor întoarce, pentru că nimic nu este mai puternic ca dragostea noastră pentru dans!!!”, a scris Dionisie Cobîlaş, coregraful ansamblului, pe pagina sa de Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md