16:21:43 19.07.2019
 
Stiri

VIDEO // Tânăra din R. Moldova, inclusă în cartea „100 de artiști de graffiti din Europa”

Moldovenii în lume 28.03.2018 15:19 Vizualizări1658 Autor: Ziarul National

Inna este o tânără din R. Moldova cunoscută aproape în toată lumea pentru lucrările sale de graffiti în 3D. Cu câțiva ani în urmă, tânăra a fost inclusă în cartea „100 de artiști de graffiti din Europa”, ediția 2014.

„Sunt Inna, dar sunt mai mult cunoscută ca iZZY iZVNE. Desenez graffiti, iar în ultimul timp m-am ocupat foarte mult de caligrafie. Inițial, era foarte greu să încep să fac acest lucru, deoarece pe atunci erau foarte puțini care desenau și comunitatea era mică. Era greu să găsești pe cineva cu care să înveți. Nu știam nici cu ce să încep, nici cu ce să pictez, dar știam că voi putea face asta și îmi era foarte interesant. Imboldul meu a fost dragostea pentru această artă”, se prezintă artista.

Inna a început să facă graffiti de la sfârșitul anului 2011.

„Am început de la cel mai simplu graffiti, pentru ca ulterior acest tip de artă să devină principala mea activitate și sursă de venit. Totuși, în timpul liber desenez graffiti doar pentru mine. La început, am încercat să fac caligrafie simplă, după care am lucrat cu umbrele, iar apoi a apărut și desenul în 3D, pe cel de-al 6-lea, cel mai iubit perete desenat de mine. Acum lucrez în acest stil și îmi place foarte mult. Am descoperit ceva unic pentru mine, un lucru pe care nimeni altcineva nu-l face. Și asta mă bucură.

N-aș putea spune că atunci când încep o lucrare am o imagine clară cum va arăta aceasta. Totul decurge firesc în procesul de lucru și în asta constă acea părticică de artă, acel sentiment prin care trece artistul în timpul lucrului. Consider că anume acest moment conferă lucrării individualitate. Cu câțiva ani în urmă am fost inclusă în cartea „100 de artiști de graffiti din Europa”, ediția 2014.

În această carte au fost incluși diferiți artiști din țări europene, chiar și câțiva artiști din aceeași țară. Iar din R. Moldova am fost inclusă doar eu.

Cel mai recent lucru care m-a bucurat foarte mult a avut loc la începutul anului, când am lucrat la un proiect de anvergură în Dubai, Emiratele Arabe. Am lucrat împreună cu un alt tânăr la pictarea unui salon de automobile. Spațiul era împărțit în mai multe camere, fiecare din ele fiind pictate în diferite stiluri caligrafice.

Am mers acolo pentru două săptămâni, dar am rămas pentru o lună, deoarece clientului i-a plăcut foarte mult ceea ce făceam. Astfel, am pictat mai mulți pereți, cel mai mare fiind de circa 150 metri pătrați, pe care, la fel, l-am pictat în caligrafie. Sper că astfel de activități vor urma și în viitor.

Mă inspir mai ales din ceea ce mi se întâmplă pe parcursul zilei, din viața de zi cu zi, din oamenii pe care îi întâlnesc. Cred că orice artist va spune că se inspiră de tot ce-l înconjoară.

Am planuri mărețe de viitor. În principal aș vrea să continui să pictez în stilul caligrafic, pentru că m-am regăsit în acest stil și vreau să-l dezvolt în continuare”, a declarat Inna în cadrul Campaniei „Tu știi că poți”, desfășurată de UN Women Moldova.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

12.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Ultima redută” a căzut! Ce urmează?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md