08:10:40 02.10.2023
Stiri

VIDEO // Raport „Promo-LEX”: Ninge cu CADOURI în perioada electorală. Socialiștii, Partidul Șor și democrații, cei mai „darnici”

Politică 10.01.2019 12:00 Vizualizări1779 Autor: Ziarul National
VIDEO // Raport „Promo-LEX”: Ninge cu CADOURI în perioada electorală. Socialiștii, Partidul Șor și democrații, cei mai „darnici”


Deși interzise de legislație, cadourile electorale au curs gârlă în ultima lună.

Potrivit celui de-al doilea raport elaborat de Misiunea de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 a Asociației „Promo-LEX”, valabil pentru perioada 10 decembrie 2018 - 8 ianuarie 2019, cei mai „darnici” concurenți electorali sunt socialiștii, cei din Partidul Șor, dar și democrații.

Astfel, Misiunea de observare a alegerilor a descris în raport 100 de cazuri de oferire a cadourilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă, 36 de cazuri de distribuire a pliantelor informative și 23 de întâlniri cu alegătorii, toate fiind atribuite celor trei partide menționate mai sus.

În aceeași perioadă, Partidul „Șor” a organizat și 12 concerte, iar PSRM și PD au implicat și fundațiile de binefacere apropiate liderilor acestor partide.

„Promo-LEX” a documentat și 56 de cazuri de oferire de către concurenții electorali a jucăriilor și dulciurilor pentru copii de Revelion, 22 de evenimente pentru copii, dar și zece cazuri de oferire a bunurilor materiale, cum ar fi bilete de avion, haine, mașini de spălat, echipamente pentru calculatoare etc.

Partidul „Șor” a oferit și carduri sociale, iar PD a organizat două excursii și a oferi în calitate de cadou brazi.

În total, evenimentele organizate de concurenții electorali ar fi costat, potrivit estimărilor efectuate de către observatori, 3,7 milioane de lei.Același raport arată zece cazuri de folosire a resurselor administrative, șapte dintre care de către PD, două - Partidul „Șor” și unul - Partidul Nostru.

De asemenea, implicarea persoanelor străine în campania electorală este utilizată și acum (unul în favoarea candidaților PD și altul - pentru candidații Partidului „Șor”), dar și folosirea imaginii președintelui Igor Dodon pentru lansarea a 19 candidați socialiști în circumscripțiile uninominale, lucruri interzise de legislația electorală.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md