12:52:40 15.06.2024
Stiri

VIDEO // R. Moldova, INIMA Europei pe 1 iunie. Peste 700 de milioane de europeni vor fi cu ochii pe R. Moldova: „Ne-am obișnuit să credem că suntem mici și că de noi nu depinde nimic... Suntem o republică de oameni omenoși și liberi în gândire”

Actualitate 30.05.2023 16:14 Vizualizări1796 Autor: Ziarul National
VIDEO // R. Moldova, INIMA Europei pe 1 iunie. Peste 700 de milioane de europeni vor fi cu ochii pe R. Moldova: „Ne-am obișnuit să credem că suntem mici și că de noi nu depinde nimic... Suntem o republică de oameni omenoși și liberi în gândire”


Summitul Comunității Politice Europene (CPE) va aduce la Chișinău 50 de lideri europeni, iar peste 700 de milioane de cetățeni ai continentului european vor fi cu ochii pe R. Moldova, pentru a afla deciziile ce vor fi luate de participanții la reuniunea găzduită în premieră de republica noastră, se arată într-un videoclip de promovare publicat pe pagina de Facebook a reuniunii.

Organizatorii prezintă, pe scurt, povestea cetățenilor R. Moldova și alegerea lor de a ajunge în marea familie a Uniunii Europene.

„Cine suntem și încotro mergem? Ne-am obișnuit să credem că suntem mici, neimportanți și că de noi nu depinde nimic. Dar oare nu tot noi suntem cei care schimbă lucrurile în fiecare zi? Echipa de savanți care lansează primul satelit moldovenesc, dar și cei care învață copiii că prin efort și imaginație imposibilul devine posibil. Artiști născuți în R. Moldova, care evoluează astăzi pe marile scene ale lumii, dar și cei care își dedică viața pentru ca altcineva să fie cel mai bun. Sportivii care vin din competiții grele ca să răsune de pe podium imnul R. Moldova. Dar și cei care au grijă ce republică vor moșteni generațiile care vor veni.

CITIȚI și IMPORTANT! Străzile din centrul Chișinăului care vor fi BLOCATE miercuri, 31 mai, de la ora 17.00, și traseele alternative pe care vă veți putea deplasa în următoarele zile

Noi suntem drumarii care se trezesc odată cu soarele ca să ne facă republica mai frumoasă. Dar și cei care se culcă la răsărit ca să dezvolte acasă noi tehnologii. Tot noi suntem cei care nu își uită rădăcinile, dar și cei care își riscă viața la mii de kilometri de casă pentru a da o mână de ajutor.

Suntem o republică de oameni deschiși la suflet, omenoși și liberi în gândire. Oameni care au ales să trăiască în demnitate și democrație. Pe 1 iunie, Europa va veni la noi acasă. 50 de lideri vor veni în R. Moldova. Peste 700 de milioane de cetățeni ai continentului european vor fi cu ochii pe noi. Acesta este meritul nostru, al tuturor cetățenilor R. Moldova!” se arată în mesajul postat pe Facebook.Pe 1 iunie 2023, R. Moldova va găzdui cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, o inițiativă ce reunește 47 de state europene, dintre care 27 ale UE și liderii principalelor instituții ale UE – președinții Consiliului European, Comisiei Europene și Parlamentului European.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md