07:14:44 02.10.2023
Stiri

IMPORTANT! Străzile din centrul Chișinăului care vor fi BLOCATE miercuri, 31 mai, de la ora 17.00, și traseele alternative pe care vă veți putea deplasa în următoarele zile

Actualitate 30.05.2023 13:49 Vizualizări2030 Autor: Ziarul National
IMPORTANT! Străzile din centrul Chișinăului care vor fi BLOCATE miercuri, 31 mai, de la ora 17.00, și traseele alternative pe care vă veți putea deplasa în următoarele zile


Traficul rutier pe unele porțiuni de drum din Chișinău va fi restricționat în următoarele zile, în legătură cu desfășurarea în R. Moldova a Summitului Comunității Politice Europene (CPE), eveniment la care sunt așteptate delegații din 50 de state europene.

Astfel, autoritățile naționale au pus la dispoziția cetățenilor hărți cu rutele alternative pe care șoferii le pot folosi în următoarele zile, pentru e evita traseele pe care se vor deplasa delegațiile oficiale în ziua Summitului CPE.

Cât privește pietonii, Grupul Media de Știri pentru Securitate informează că deplasarea acestora în zona centrală a orașului va fi permisă pe trotuare. Excepție va face adiacentul unităților de cazare care vor găzdui oficialii, unde deplasarea pietonală va fi redirecționată pe trotuarele de vizavi.

CITIȚI și UTIL! Cum va circula transportul public din Chișinău în perioada desfășurării Summit-ului Comunității Politice Europene: Rute de troleibuz și autobuz SUSPENDATE sau cu trasee scurtate

Totodată, pietonii trebuie să țină cont de recomandările forțelor de ordine și conformarea la cerințele acestora. În speță, traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu staționări, atunci când circulă coloanele oficiale.

Pe 31 mai, traficul va fi temporar suspendat pe perioade scurte de timp în legătură cu deplasarea coloanelor oficiale în Chișinău.

Aceeași sursă precizează că unii dintre comercianți au optat pentru sistarea activității pentru data de 1 iunie, fiind vorba despre centrele comerciale „Gemenii”, „Unic”, „MallDova”, Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” și alte piețe din centrul capitalei. Magazinul Metro Cash & Carry nr. 2 (sectorul Botanica - Porțile Orașului) va activa, doar că accesul va fi posibil de pe strada Pădurii.

Magazinele și restaurantele, precum și farmaciile din zona de securitate vor funcționa conform programului.

Grupul Media de Știri pentru Securitate mai transmite că toate punctele de trecere a frontierei rutiere vor activa în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate, iar autoritățile anticipează pentru următoarele zile o majorare a fluxului de călători și mijloace de transport, în contextul minivacanței stabilite de Guvern.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md