14:22:22 21.07.2024
Stiri

VIDEO // Putin, mișcare periculoasă: Arma „Apocalipsei” ce poate lovi Berlinul și Londra în 5 minute, dusă de Rusia lângă Occident

Actualitate 23.11.2023 09:48 Vizualizări1070 Autor: Ziarul National
VIDEO // Putin, mișcare periculoasă: Arma „Apocalipsei” ce poate lovi Berlinul și Londra în 5 minute, dusă de Rusia lângă Occident


Țările din Europa sunt extrem de îngrijorate de o posibilă escaladare a războiului declanșat de Vladimir Putin din Ucraina, spre Vest. Acum, președintele rus mai face o mișcare neprevăzută periculoasă, mutând o nouă rachetă nucleară intercontinentală ICBM tip Yars în apropierea Occidentului, la baza sa militară Kozelsk, aflată la doar 1.500 de kilometri de Berlin și 2.400 de km de Londra, ce pot fi lovite de Moscova în doar câteva minute.

Racheta Yars supranumită ,,arma de neoprit a Apocalipsei” este la fel de mare cât un bloc de 14 etaje (lungime de 22,5 metri), cântărește 49,6 tone, are un diametru de 2 metri și poate zbura cu o viteză de până la 36.800 de kilometri pe oră, potrivit MSN.

Rusia a desfășurat o nouă rachetă balistică intercontinentală Yars la baza Kozelsk din regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova, a anunțat miercuri agenția de presă RIA, citată de ministerul Apărării.

Rusia a descris racheta Yars, dezvoltată în anii 2000 și capabilă să transporte mai multe focoase termonucleare, drept una dintre armele sale mai noi capabile să străpungă scutul antirachetă folosit de Statele Unite și aliații săi.

Regimentul Kozelsk, unde noua rachetă a fost încărcată într-un siloz, a fost primul din cadrul Forțelor strategice de rachete din Rusia care a început modernizarea cu rachete Yars.

Mișcarea a survenit la câteva ore după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Shoygu, a declarat marți că națiunea sa acordă „o atenție deosebită formării de forțe nucleare strategice navale”.

Într-o întâlnire cu șefii militari ai Rusiei, ministrul a adăugat că ponderea navelor moderne în forțele nucleare navale a ajuns la 100% după ce trei submarine cu rachete balistice cu propulsie nucleară au intrat în serviciul Marinei.

Între timp, Rusia intenționează, de asemenea, să testeze cea mai mare rachetă balistică din lume, numită Satan 2, în regiunea arctică.

Săptămâna trecută, forțele ruse de rachete au încărcat o rachetă balistică intercontinentală echipată cu vehiculul de alunecare hipersonic Avangard cu capacitate nucleară într-un siloz de lansare din sudul Rusiei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md