03:49:19 31.05.2023
Stiri

VIDEO // Propagandistul nr. 1 al lui Putin, declarație SURPRINZĂTOARE: „Vom ajunge în curând la un nivel de DICTATURĂ care nu există nicăieri altundeva în lume”

Actualitate 05.08.2022 10:28 Vizualizări2410 Autor: Ziarul National
VIDEO // Propagandistul nr. 1 al lui Putin, declarație SURPRINZĂTOARE: „Vom ajunge în curând la un nivel de DICTATURĂ care nu există nicăieri altundeva în lume”


Un moment rar de sinceritate a avut la televiziunile rusești, chiar și Vladimir Soloviov, considerat propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, fiind exasperat de propunerile radicale ale unei invitate în emisiunea sa.

Momentul a avut loc după un schimb de replici privind folosirea serviciilor de tip VPN care permit accesarea site-urilor blocate de autoritățile din Rusia. „Păi hai să încarcerăm 100 de persoane care folosesc un VPN, dar unul dintre directorii din administrația prezidențială a spus că este OK, că folosește unul și se uită...”, afirmă Soloviov, întrerupt rapid de către Maria Butina, o fostă agentă în SUA condamnată pentru spionaj în 2019, transmite Hotnews.

Încă din luna septembrie a anului trecut, cu jumătate de an înainte de declanșarea războiului din Ucraina, autoritățile ruse au blocat 6 dintre cele mai populare servicii VPN ca parte a tentativelor Moscovei de a-și consolida controlul asupra internetului.

Cu toate acestea, milioane de ruși folosesc în continuare astfel de servicii de eludare a cenzurii oficiale, unele dintre ele finanțate direct de guvernul american.

Schimbul de replici între Butina și Soloviov continuă, prezentatorul TV insistând că Rusia trebuie să le ofere tinerilor o alternativă la Youtube. „Vai cât vom suferi dacă nu avem Youtube!”, „Vom citi!”, răspunde fosta agentă.

„Copii nu vor citi cărți. Își vor instala un VPN. Fiindcă să stai în fața trenului și să-i spui să se oprească nu funcționează. Dacă nu le poți oferi un produs de calitate mai înaltă...”, încearcă din nou Vladimir Soloviov.

„Dacă noi ca adulți nu suntem capabili să plasăm restricții asupra copiilor noștri și să îi educăm...”, răspunde Butina. „Nu putem!”, i-o taie scurt Soloviov.

„Ce ar trebui să facem? Să propunem ca părinții să fie încarcerați?”, întreabă retoric prezentatorul TV. „Bineînțeles”, răspunde fără ezitare Butina.

„Să le încarcerăm părinții?”, întreabă Soloviov uluit. „Bineînțeles, cine i-a crescut [pe copii]?”, răspunde din nou fără să clipească Maria Butina.

„O să stau aici să mă uit cum îi încarcerezi. Pe ce temei? Că și-au crescut prost copiii? Vom ajunge în curând la un nivel de dictatură care nu există nicăieri altundeva în lume”, concluzionează exasperat Vladimir Soloviov.

Butina a fost condamnată pentru spionaj în Statele Unite în aprilie 2019, fiind acuzată că a acționat ca un agent străin și a încercat să se infiltreze sau să își creeze legături influente în National Rifle Association, una dintre cele mai puternice asociații de lobby din Statele Unite, în Partidul Republican, în administrația democrată a președintelui Barack Obama și în echipa de campanie a lui Donald Trump.

Ea a fost condamnată la 18 luni de închisoare însă a executat doar o parte a sentinței, fiind extrădată înapoi în Rusia în octombrie 2019.

La întoarcerea sa în țară ea a fost primită ca o vedetă de oficialii și presa de la Moscova, fiind asaltată cu oferte de locuri de muncă. Inițial ea a acceptat o poziție oferită de comisarul pentru Drepturile Omului al Federaţiei Ruse pentru a-i apăra pe rușii condamnați la închisoare în străinătate.

La puțin timp după ea a fost însă angajată de televiziunea de stat Russia Today ca moderatoare a unei emisiuni online care avea ca profil atacarea și ridiculizarea opoziției din Rusia.

Ea a fost aleasă în parlamentul de la Moscova la alegerile parlamentare de anul trecut pe listele partidului Rusia Unită al președintelui rus Vladimir Putin. Ea primise o ofertă să lucreze într-o comisie a Dumei de Stat, camera inferioară a legislativului rus, încă din 2019.

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva ei și a sute de membri ai Dumei de Stat, precum și a altor oficiali și oameni de afaceri ruși, ca parte a unui pachet de noi măsuri anunțate pe 24 martie ca represalii față de invadarea Ucrainei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md