00:32:24 26.06.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Producătorii „Carbon” au pregătit un nou FILM. Lungmetrajul „VARVARA”, în regia lui Anatol Durbală, va fi lansat în curând pe marile ecrane!

Actualitate 08.05.2023 14:29 Vizualizări2171 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Producătorii „Carbon” au pregătit un nou FILM. Lungmetrajul „VARVARA”, în regia lui Anatol Durbală, va fi lansat în curând pe marile ecrane!


Echipa de producție a filmului „Carbon” anunță lansarea unui nou lungmetraj în regia lui Anatol Durbală. Trailer-ul filmului „Varvara” a fost prezentat astăzi publicului. Scenariul cuprinde istoria lui Sașa, un instalator care își face meseria cinstit și refuză să trăiască după regulile unei societăți infectate de corupție. Nașterea prematură a fiicei care suferă de o anomalie de dezvoltare îl provoacă să se confrunte cu dublele standarde ale unei lumi decăzute.

Regizorul Anatol Durbală spune că filmul vine să dea mai multe întrebări decât răspunsuri.

Tema sistemului, religiei, societății, luptei și familiei, sunt doar câteva din acele retorici care pot fi citite printre rânduri.

„Mi-am propus să fac un film despre cum poți să câștigi, chiar dacă aparent ești în pierdere. E o istorie despre un om mic, care este presat de circumstanțe să calce peste cumsecădenia sa. Varvara nu este despre bine și rău, ci despre cât de tare ne-am îndepărtat noi, oamenii, de ceea ce ne definește ca atare”, a menționat regizorul.

Din distribuție fac parte actorii Tudor Țurcan, Olga Anghelici, Igor Caras, Constantin Haret, Sergiu Voloc și alții. Filmările au durat 42 de zile și au avut loc în perioada anilor 2021 - 2022.

„La realizarea proiectului „Varvara” fost depuse enorme eforturi ani de zile, fiind implicați sute de oameni. Datorită partenerilor și unei echipei de profesioniști dedicați, care s-au dăruit totalmente procesului de creație, industria cinematografică moldovenească avansează cu încă un pas spre alinierea internațională. Deja Cerul și publicul să ne judece dacă suntem vrednici să stârnim un dialog, pe alocuri incomod, despre dreapta credință și lumea din care facem cu toții parte”, spune Sergiu Cumatrenco Jr., producătorul inițiator „Varvara”, co-fondatorul casei de producție YOUBESC și membru al Academiei Europene de Film.

Anterior, Anatol Durbală a regizat filmul „Ce lume minunată” (2014), bazat pe fapte reale și care este dedicat tinerilor uciși și maltratați în timpul protestelor violente din 7 aprilie 2009 în Republica Moldova. În 2014, producția a fost premiată în cadrul Festivalul de Film de la Varșovia cu premiul criticilor de film FIPRESCI.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md