06:06:15 21.09.2018
 
Stiri

VIDEO // Primele imagini cu autorul atacului din noaptea de Revelion din clubul din Istanbul. Acesta are în jur de 25 de ani

Știri 02.01.2017 15:42 Vizualizări2664 Autor: Ziarul National

Ziarul turcesc Haberturk a publicat primele imagini din momentul atacului din clubul Reina.

Deși inițial s-a spus că atacatorul era îmbrăcat în Moș Crăciun, potrivit înregistrărilor video acesta purta haine de culoare închisă, un tricou verde închis, pantaloni negri, ghete negre şi avea capul acoperit cu o căciulă, care ar putea fi de Moș Crăciun.

Atacul a fost revendicat luni dimineața de grupare teroristă, însă publicația menționează că suspectul vorbea o turcă stricată, ar putea fi de origine kargază sau uzbekă, are în jur de 25 de ani și ar putea să facă parte din Mișcarea Islamică din Turkestanul de Est (ETIM), o organizație teroristă afiliată ISIS.

„Toată lumea a crezut că erau artificii, deoarece era Revelionul. Când a venit poliţia, m-am gândit că s-a întâmplat ceva teribil. Am văzut sânge pe jos, oamenii cădeau pe jos. A fost teribil”, a declarat un martor.

Atacatorul era foarte bine antrenat


Autoritățile turce sunt de părere că atacatorul era foarte bine antrenat și avea experiența unui luptător de război. A folosit o armă Kalashnikov și a tras ținându-o în dreptul taliei, fapt pentru care victimele au răni mai mult în partea de sus a corpului. A tras cel puțin 180 de gloanțe, golind șase cartușe, în doar câteva minute.

Acesta a profitat de haosul creat de el în club și-a lăsat arma și a plecat, luând un taxi de la clubul Reina. Din cauza traficului, el a fost însă nevoit să coboare. De asemenea, potrivit autorităților el a ajuns la club tot cu un taxi galben.

39 de persoane, dintre care 27 străine, au fost ucise, iar alți 69 de oameni au fost răniți, au anunțat autoritățile care au declanșat o operațiune de căutare a autorului acestui atac.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md