18:37:36 28.09.2020
 
Stiri

VIDEO // Personalitățile de la Chișinău, decorate anterior de președintele Klaus Iohannis, și-au primit distincțiile la Ambasada României

Știri 21.12.2018 15:38 Vizualizări1069 Autor: Ziarul National
VIDEO // Personalitățile de la Chișinău, decorate anterior de președintele Klaus Iohannis, și-au primit distincțiile la Ambasada României


Personalitățile de la Chișinău, decorate la începutul acestei luni de către președintele Klaus Iohannis, și-au primit astăzi distincțiile la Ambasada României din R. Moldova.

Astfel, Ambasadorul Daniel Ioniță le-a transmis astăzi Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria C „Artele plastice”, pictorilor Ghenadie Jaloba (Jalbă), preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, şi Eleonorei Romanescu, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer, Categoria A „Literatură”, criticului şi istoricului literar Ana Bantoş, iar la Categoria D „Arta spectacolului” - artistei emerite Ninela Caranfil.

De asemenea, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A „Literatura” i-a fost oferit Mariei Pilchin, cercetător ştiinţific în cadrul Academiei de Ştiinţe şi lector la Catedra de Literatură Universală, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, iar Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Ofiţer - directorului Liceului Teoretic Româno-Francez „Gheorghe Asachi” din Chişinău, Boris Volosatîi.

Distincțiile au fost oferite în semn de „apreciere pentru contribuţia importantă pusă în slujba promovării culturii, limbii şi spiritualităţii româneşti în Republica Moldova”.

Maria Plichin a declarat, la ceremonia de înmânare a distincțiilor, că acest ordin din partea statului român o onorează și o disciplinează, mai ales că a înțeles, de-a lungul timpului, că „România mă iubește și mă acceptă așa cum sunt eu”, cu sechelele și complexele inerente unui „orfelinat al istoriei”, așa cum mai poate fi numită Basarabia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md