10:12:40 18.05.2024
Stiri

VIDEO // O nouă lovitură pentru planurile Rusiei de destabilizare a R. Moldova: Peste 2,3 milioane de lei, aduși de pasagerii a două curse cu avionul care se întorceau de la Moscova, CONFISCAȚI la aeroport

Actualitate 15.05.2024 10:41 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
VIDEO // O nouă lovitură pentru planurile Rusiei de destabilizare a R. Moldova: Peste 2,3 milioane de lei, aduși de pasagerii a două curse cu avionul care se întorceau de la Moscova, CONFISCAȚI la aeroport


Circa 50 de persoane sunt cercetate penal de oamenii legii din R. Moldova după ce au încercat să introducă în R. Moldova 130 de mii de dolari sau circa 2,3 milioane de lei, bani pe care îi aduceau de la Moscova.

Ofițerii Serviciului Vamal și cei ai Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor PCCOCS, anunță pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu bani, cei circa 130 000 de dolari fiind introduși în R. Moldova la sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai curent, de către pasagerii a două curse de avion, care se întorceau de la Moscova prin Istanbul.

Potrivit oamenilor legii, cei aproape 50 de pasageri au fost transportați centralizat la aeroport, cu autocarele atât la plecare, cât și la revenire, atunci când au adus banii.

CITIȚI și VIDEO // „Pobeda” lui Șor ar fi adus la Chișinău, cu avionul, peste 20 de milioane de lei: Banii, confiscați de oamenii legii la aeroport

„Persoanele au avut rol de cărăuși ai banilor, astfel încât autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani. La revenire, persoanele au fost percheziționate la vama Aeroport, iar banii au fost indisponibilizați în calitate de probă în dosarul penal. De asemenea, au fost ridicate pentru cercetare și telefoane mobile, de modele identice, prezumându-se preliminar că le-ar fi fost oferite în scopul comunicării la subiectul introducerii ilegale a banilor în republică”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Vamal.

CITIȚI și Moscova ignoră în continuare solicitarea Chișinăului privind extrădarea condamnatului Ilan Șor, iar Secretariatul General al INTERPOL „nu-și onorează obligațiile de a interveni”: „Cazul Șor nu este unul politic”

Oamenii legii continuă acțiunile de urmărire penală, inclusiv pentru a stabili originea și destinația banilor.

Amintim că, pe 22 aprilie curent, oamenii legii au confiscat alți 20 de milioane de lei, aduși la Chișinău prin aceeași metodă de mai mulți bătrâni, în special din UTA Găgăuzia, care participaseră la evenimentul de lansare a blocului „Pobeda” de către fugarul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de pușcărie pentru implicare în jaful bancar.

Aceștia aveau la ei sume de până la 10 mii de dolari, limita admisă de legislație, iar pentru serviciile lor de a aduce bani în R. Moldova „în folosul unei grupări criminale” erau remunerați cu sume între 300 și 500 de dolari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md