10:36:11 21.04.2021
 
Stiri

VIDEO // O carieră de piatră în spatele căreia ar sta deputații Nichiforciuc și Andronachi continuă să ACTIVEZE, chiar dacă procurorii au deschis cauze penale, după ce autoritățile de mediu au arătat prejudicii de 685 de milioane de lei

Actualitate 06.04.2021 14:44 Vizualizări1219 Autor: Ziarul National
VIDEO // O carieră de piatră în spatele căreia ar sta deputații Nichiforciuc și Andronachi continuă să ACTIVEZE, chiar dacă procurorii au deschis cauze penale, după ce autoritățile de mediu au arătat prejudicii de 685 de milioane de lei


Întreprinderea aflată în insolvabilitate S.A „Cariera Micăuți”, în spatele căreia se află deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Anfronachi, ar continua să activeze nestingherit și astăzi, deși există o decizie care interzice acest lucru, după ce autoritățile de mediu au arătat un prejudiciu de 685 de milioane de lei cauzat de acest agent economic statului, iar procurorii au inițiat investigații.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile au acuzat astăzi, într-o conferință de presă, instituțiile statului de „inacțiune” în acest caz și au anunțat că vor sesiza Consiliul Suprem de Securitate pentru a aborda problema ce reprezintă un pericol inclusiv la adresa securității statului.

CITIȚI și VIDEO // Păpușarii din spatele S.A „Cariera Micăuți” ar fi dat un tun de circa 700 de MILIOANE de lei, însă Judecătoria Strășeni a ANULAT plata acestui prejudiciu și a INTERZIS organelor de control să mai calce pe teritoriul carierei

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile, Nicolae Ciubuc, a declarat că această întreprindere continuă să activeze fără actele necesare.

Deși procurorii au inițiat cauze penale pentru delapidarea averii străine și abuz în serviciu, nicio instituție a statului nu îndrăznește „să pună acolo un sigiliu, un post de poliție”, a adăugat și vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, membru al aceleiași comisii. Deputatul crede că această situație este determinată de faptul că această carieră „este controlată de doi indivizi - Nichiforciuc și Andronachi”, iar noi asistăm la o „impotență și complicitate a mai multor autorități publice”.

Deputatul Lilian Carp a povestit că a mers și astăzi-dimineață la acea carieră de la Micăuți, care exploatează suprafețe ce îi aparțin Primăriei Micăuți din raionul Strășeni, iar muncitorii surprinși la fața locului i-au spus că ar „face curat”.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile i-au cerut premierului interimar Aureliu Ciocoi să intervină de urgență și să stopeze lucrările de extragere ilegală a „zăcămintelor care aparțin poporului R. Moldova”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md