00:04:01 24.06.2024
Stiri

VIDEO // Artistul non-binar din Elveția Nemo și-a rupt un deget și a spart trofeul Eurovision 2024 la scurt timp după ce l-a primit. Momentul a fost surprins de camere

Actualitate 12.05.2024 09:24 Vizualizări5106 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Artistul non-binar din Elveția Nemo și-a rupt un deget și a spart trofeul Eurovision 2024 la scurt timp după ce l-a primit. Momentul a fost surprins de camere


Marele premiu al celei de-a 68-a ediție a Eurovision a fost câștigat de Nemo, reprezentantul Eleveției, care a obținut 591 de puncte, cu melodia „The Code”. Artistul a spart trofeul din sticlă la scurt timp după ce l-a primit.

Nemo a spart trofeul când l-a aşezat pe scenă, la scurt timp după ce i-a fost înmânat, dar a primit altul în schimb, relatează Reuters și News.ro.

Câştigătorul Eurovision a primit trofeul oficial din sticlă al concursului, care are forma unui microfon clasic, cu detalii pictate. De asemenea, Elveția are dreptul de a găzdui concursul în 2025.

La finalul concursului, cântărețul a scăpat din greșeală trofeul de sticlă în formă de microfon, rănindu-se la degetul mare, potrivit Variety.

„Nu am spart doar codul, am spart și trofeul", a declarat Nemo, râzând, în timpul conferinței de presă de după spectacol, în timp ce se vedea că un deget îi este bandajat.

„Mi-am rupt și degetul mare. Dar am primit un nou [trofeu], așa că, din punct de vedere tehnic, am două acum".

Concursul Eurovision, ediţia 68, organizată la Malmo, a fost câştigată de Elveţia, reprezentată de Nemo, 24 de ani, cu melodia „The Code".

„Sper ca acest concurs să se ridice la înălţimea promisiunilor sale şi să lupte pentru demnitate şi pace", a spus Nemo în momentul în care a primit trofeul de la Loreen, câștigătoarea de anul trecut.

Nemo se caracterizează ca fiind o persoană non-binară, un termen care descrie o identitate de gen în afara categoriilor binare de ,,feminin” și ,,masculin”. Persoanele non-binare pot experimenta o identitate de gen care este parțial masculină și parțial feminină sau nu se pot recunoaște în niciuna dintre ele.

Nemo s-a născut în 1999 în Elveţia și a fost unul dintre cei doi interpreţi non-binari din finala Eurovision, alături de irlandezii de la Bambie Thug.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md