08:29:35 18.01.2019
 
Stiri

VIDEO MARȘUL CENTENAR // Ostașii români din Primul Război Mondial, comemorați la Tabla Buții. George Simion: „Dragii noștri eroi, la 100 de ani de la Unire nu vă merităm”

Știri 07.08.2018 12:19 Vizualizări512 Autor: Ziarul National
VIDEO MARȘUL CENTENAR // Ostașii români din Primul Război Mondial, comemorați la Tabla Buții. George Simion: „Dragii noștri eroi, la 100 de ani de la Unire nu vă merităm” Semnează pentru Basarabia e România // Facebook

Eroii din Primul Război Mondial au fost comemorați, ieri, la cimitirul de la Tabla Buții, România, eveniment la care au participat, alături de localnici, și unioniștii de la Marșul Centenar, care au parcurs până acum mai mult de jumătate din distanța de 1,3 mii de kilometri de la Alba Iulia până la Chișinău.

Președintele Platformei unioniste „Acțiunea 2012”, George Simion, a remarcat faptul că generațiile de azi nu-și merită eroii, întrucât cele două state românești, R. Moldova și România, mai au și astăzi graniță între ele.

„Dragii noștri eroi, la o sută de ani de la Unire suntem proști, nu vă merităm. Atunci când vorbesc și încerc să conving despre necesitatea Unirii cu Basarabia, încep tot felul de oameni care au facultăți să ne zică despre costul de oportunitate, despre viabilitate, despre faptul că nu-i acum momentul... Știu cuvinte sofisticate, dar degeaba au făcut facultățile alea, pentru că nu înțeleg nimic. (...) Este inadmisibil ca la 100 de ani de la Unire să avem graniță între România și R. Moldova, două state românești, a declarat George Simion.

Menționăm că, după evenimentul de la Tabla Buții, participanții la Marșul Centenar și-au continuat drumul și au ajuns la „Vama Buzăului”. Aceștia urmează să aducă Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, în capitala R. Moldova, Chișinău, pe 1 septembrie curent.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

08.01.2019 09:45 Nicolae Negru Intelectualii și alegerile parlamentare

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md