14:55:56 12.04.2024
Stiri

VIDEO // „Mai în scurt, ieși la o sumă de 900 de euro. Aproape mia, poți să spui”: Angajatul unei primării din Cantemir și un instructor auto din Comrat, REȚINUȚI într-un dosar deschis pentru trafic de influență

Actualitate 02.04.2024 11:52 Vizualizări1730 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Mai în scurt, ieși la o sumă de 900 de euro. Aproape mia, poți să spui”: Angajatul unei primării din Cantemir și un instructor auto din Comrat, REȚINUȚI într-un dosar deschis pentru trafic de influență


S-au angajat să ajute o femeie să susțină cu brio proba practică la examenul pentru obținerea permisului de conducere și i-au cerut 900 de euro.

Un instructor auto din Comrat și angajatul unei primării din raionul Cantemir au fost reținuți de ofițerii anticorupție la scurt timp după ce au primit banii transmiși sub controlul Centrului Național Anticorupție (CNA).

Aceștia sunt învinuiți de trafic de influență și au fost reținuți pentru 72 de ore.

Din interceptările audio făcute publice de CNA reiese că angajatul primăriei a fost cel care i-a găsit clienta instructorului auto din Comrat și a intermediat „afacerea”.

„Mai în scurt, ieși la 900 de euro. Ei aproape o mie poți să spui. (...) Nu trebuie să vadă nimeni ce ai dat, ce ai făcut, nimeni nu trebuie să vadă”, o instruia angajatul primăriei pe tânăra ce urma să meargă la examenul auto.

Potrivit CNA , bănuiții ar fi susținut că au influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Comrat și că îi pot determina să favorizeze candidata la proba practică în schimbul banilor.

În urma perchezițiilor la domiciliile și în automobilele bănuiților, au fost găsiți cei 900 de euro transmiși sub controlul CNA.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md