07:17:07 24.05.2024
Stiri

VIDEO // Lilian Carp, DEZLĂNȚUIT la adresa socialiștilor și deputaților lui Șor, care îi așteaptă pe „eliberatorii” lui Putin: „Sunteți coloana a 5-a în R. Moldova, voi vă gândiți cum să DISTRUGEȚI statul acesta... V-ați vândut mândria unui hoț...”

Actualitate 11.04.2024 20:19 Vizualizări3153 Autor: Ziarul National
VIDEO // Lilian Carp, DEZLĂNȚUIT la adresa socialiștilor și deputaților lui Șor, care îi așteaptă pe „eliberatorii” lui Putin: „Sunteți coloana a 5-a în R. Moldova, voi vă gândiți cum să DISTRUGEȚI statul acesta... V-ați vândut mândria unui hoț...”


Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului R. Moldova, Lilian Carp, s-a dezlănțuit astăzi la adresa deputaților socialiști, comuniști și parlamentarii lui Ilan Șor, care promovează în Legislativ narativele Federației Ruse, stat care a atacat militar Ucraina. De asemenea, Carp a criticat dur și unii găgăuzi, care pentru banii lui Șor „și-au vândut mândria”.

După ce mai mulți deputați din Blocul comuniștilor și socialiștilor, dar și cei ai lui Șor au criticat toate măsurile întreprinse de guvernare, inclusiv în domeniul audiovizualului, pentru a ține R. Moldova departe de războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, Carp a spus că aceste mesaje vin din același centru de comandă – Moscova.

„Sunt sigur că cei care s-au dat în spectacol aici sunt cei care primesc grileaj (ciocolată - n.r.) de la Șor pentru a face politică. Vedem aceleași narative la toți băieții care au ieșit aici la tribună. Am numărat de câte ori au spus investiții în armată, radar, întreprinderi de producere agricolă, străini la „pre-vetting”. Asta demonstrează că băieții aceștia au primit metodicka (indicații - n.r.) dintr-un singur centru. Se întâmplă exact ca la televiziunile rusești. Dacă îi pui să vorbească cinci odată, atunci e același text. Voi face referire la toate narativele. S-a vorbit despre faptul că întreprinderile agricole de procesare din R. Moldova au fost distruse. Băieți, dar voi nu știți cine le-a distrus? A fost un băiat care a pus monopolul la carne... A fost președinte cândva (Igor Dodon - n.r.). Pentru el era mai simplu să distrugă tot ce înseamnă ferme, întreprinderi de producere și să importe carnea. A instituit un monopol. Împreună cu fratele său aduceau de prăpădeau carne și pește”, a spus Carp.

De asemenea, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a remarcat faptul că reprezentanții opoziției parlamentare proruse sunt foarte iritați de faptul că R. Moldova investește în consolidarea apărării statului.

„Băieți, durerea voastră cea mai mare e că R. Moldova încearcă cât de cât să investească în armată. Pentru că voi ați trecut de lecția din 1992... că noi am putut sta în fața voastră, a stăpânilor voștri. Așa am putut păstra independența acestui stat. Dacă nu ar fi fost acei oameni care au luptat pentru independență, atunci era prăpăd aici. Pe voi asta vă doare – că se investește în sistemul de apărare. Voi vreți să se întâmple exact ca în 2014, atunci când Rusia a anexat Crimeea fără nicio împușcătură”, a punctat Carp.

Deputatul a ținut să taxeze și declarațiile opoziției privind radarele.

„R. Moldova trebuie să investească în sistemul de apărare antiaeriană. A fost unul aici care s-a dat în spectacol. El nu a vorbit despre faptul că nebunii ceia (rușii n.r.) trebuie să oprească războiul din Ucraina. Dar omul lăsa să se înțeleagă că nu e niciun folos din acest sistem de apărare antiaeriană, pentru că o să vină „Kinjal” și ce mai aveți acolo... „Satan”... (rachete rusești n.r.). Băi, dar voi nu v-ați săturat să fiți coloana a 5-a în R. Moldova? Voi sunteți coloana a 5-a în R. Moldova! Voi vă gândiți cum să distrugeți dracului statul acesta. Vouă vă pare că o să fiți trepăduși în fața rușilor și o să faceți ce vreți când vor veni aici?”, a întrebat Carp.

Parlamentarul nu i-a iertat nici pe unii găgăuzi, care „pentru niște bani” s-au aliat cu Ilan Șor.

„Eu nu am nimic cu găgăuzii. Mai mult, nașa mea este găgăuză. Dar ceea ce ați făcut voi - v-ați înhăitat cu un hoț și ați vândut mândria voastră unui hoț... Ați vândut-o cu bani... V-ați vândut mândria unui hoț. Asta nu o să v-o ierte nimeni. V-ați vândut mândria unui hoț!”.

Lilian Carp a mai remarcat și faptul că opoziția prorusă nu vrea curățarea sistemului de justiție.

„Referitor la un alt narativ care vă doare - „pre-vettingul”. Că unii străini îi evaluează pe unii judecători care astăzi vă acoperă toate porcăriile. Acești judecători și procurori trebuie scoși din sistem. Sunt unii care nu au nicio treabă cu R. Moldova, în cumătrolandul acesta... O să fie scoși bandiții voștri de acolo (din sistemul de justiție - n.r.). Și o să fie scoși mai devreme sau mai târziu. Vă place sau nu, dar R. Moldova va ajunge în UE, iar voi, cei care încercați să o vindeți, nu o să vă meargă. Pușcăria plânge după voi, bandiților”, a conchis Carp.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md