20:36:37 19.11.2018
 
Stiri

VIDEO // Imnul străzii, creat la Cluj. „Oamenii de la manifestaţii sunt incredibil de respectuoşi, sunt cu sufletul în palmă cerând umanitate“

Știri 13.02.2017 17:30 Vizualizări1846 Autor: Ziarul National

Mai mulţi muzicieni din Cluj au pus pe versuri mesajele manifestanţilor din Cluj. Piesa se numeşte „#Rezist“, are deja circa 9.000 de vizualizări pe Youtube, iar primul vers sună aşa: „România, România-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea! La TV mă minţi frumos, ţi se pare că-s cam prost, m-am trezit şi nu mai dorm“.

Unul dintre artiştii care au lucrat la realizarea piesei şi care ţine să nu-i apară numele deoarece „piesa e a străzii, mesajele sunt ale străzii, noi doar le-am pus laolaltă prin muzică” spune că melodia se vrea un imbold pentru ca oamenii să nu-şi piardă speranţa în mai bine şi să iasă în stradă să protesteze.

Melodia a fost lansată vineri, 10 februarie, după ce toată săptămâna au ieşit cel mult 7.000 de oameni în Piaţa Unirii faţă de acum o săptămână când 50.000 de oameni au cântat imnul naţional.

Puterea este în mâna poporului atât timp cât ştie, cunoaşte, selectează informaţia. (...) Schimbarea vine de la noi, de jos în sus. Dacă fiecare dintre noi am acţiona corect, civilizat, am respecta valorile şi principiile persoanelor cu care interacţionăm, dacă nu am profita de micile favoruri şi, mai ales, dacă am acţiona/educa/ajuta în mod direct în domeniul în care activăm, cu lucruri mărunte, dar sigure, încet-încet, lucrurile se vor schimba“, este de părere unul dintre artiştii ce au realizat piesa.

Potrivit acestuia, românii s-au trezit cu democraţia în braţe şi nu au ştiut ce să facă. Astfel se explică, adaugă artistul, şi simţul civic al românilor, care s-a văzut şi în prezenţa la vot din ultimii ani. Optimist până-n măduva oaselor, crede cu tărie că lucrurile nu vor rămâne cum sunt acum deoarece „suntem prea mulţi oameni din domenii diferite care s-au întâlnit la proteste pentru apărarea principiilor, moralităţii, şi mai ales a respectului“.

Oamenii de la manifestaţii sunt absolut incredibil de respectuoşi, sunt cu sufletul în palmă parcă cerând umanitate. (...) Sper ca protestele să ajungă la inima celor care deţin frâiele. (...) Repet, sper ca totuşi 1% din fiinţa lor să aibă demnitate“, adaugă muzicianul.

Acesta, ca mulţi alţii, se întreabă de ce nu se investeşte în educaţie pentru că „un popor educat este un popor greu de manipulat“ şi este copleşit, seară de seară, de sentimentul pe care-l trăieşte când aude mii de oameni care cântă imnul ţării în care s-au născut“.

Sursa: adevarul.ro

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md